Υπάρχουν εκβιαστές εκδότες και δημοσιογράφοι;

[starbox]

Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη παρακολούθησε ο δημοσιογραφικός κόσμος την αποκάλυψη της ύπαρξης κυκλώματος εκδοτών και δημοσιογράφων, που φέρονται να λυμαίνονταν εταιρείες και πρόσωπα με σκοπό να προσποριστούν οφέλη για τους ίδιους, είτε απευθείας σε παράνομες χρηματικές αμοιβές είτε μέσω της προσέλκυσης διαφημιστικών προγραμμάτων στα μέσα τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές συνελήφθησαν  ο Π. Μαυρίκος, εκδότης εφημερίδας και δύο δημοσιογράφοι,  ο Τ. Μουσσάς . και ο Χ. Φράγκου. (αρθρογράφος στη sofokleousin), οι οποίοι φέρονται να προέβαιναν σε εκβιασμούς εις βάρος επιχειρηματιών, τραπεζών και δημοσίων οργανισμών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στοιχεία και για άλλους ανθρώπους του δημοσιογραφικού χώρου έχει καταγράψει ο υπερκοριός της αστυνομίας,  που τώρα ερευνά και την πιθανή εμπλοκή δημοσιογράφου που διαχειρίζεται ιντερνετικό σταθμό και ιστοσελίδα.

Μήπως αυτές οι ανακοινώσεις θυμίζουν κάτι και στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του ασφαλιστικού χώρου; Μήπως ορισμένοι παλαιότεροι και σημερινοί εκδότες – δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα, έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλα διαφημιστικά προγράμματα ή να αποκλείσουν τους ανταγωνιστές τους από αυτά;

Σίγουρα αυτό που ελπίζουν όσοι ακολουθούν πολιτικές που τιμούν τη δημοσιογραφία είναι να μπει το «μαχαίρι στο κόκαλο» για όποιον – εκδότη ή δημοσιογράφο –  ακολουθεί αθέμιτες πρακτικές εις βάρος οποιουδήποτε κλάδου.

Ελπίζω ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα βρουν το θάρρος οι εκβιαζόμενες εταιρείες και στελέχη της αγοράς να καταγγείλουν  αυτές τις πρακτικές… για να ξεχωρίσει κάποια στιγμή «η ήρα από το σιτάρι».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*