Τ. Λυσιμάχου: Οι ασφαλιστικές πρέπει να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στις αποζημιώσεις

[starbox]

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες οι ασφαλιστικές πρέπει να διατηρήσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν και να δώσουν έμφαση στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και κατά κύριο λόγο στις αποζημιώσεις.  Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, Σύμβουλος Ασφαλιστικών Εργασιών στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώ, επισημαίνοντας ότι για την ασφαλιστική αγορά υπάρχει και η οπτική της ευκαιράις να αναδείξει την αξία του θεσμού της ασφάλισης.
Η δήλωση είναι η ακόλουθη:

Σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση, είναι σημαντικό οι ασφαλιστικές να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Εκτιμώ ότι η παρούσα αρνητική οικονομική συγκυρία αποτελεί μία ευκαιρία για τον ασφαλιστικό κλάδο να ενισχύσει το προφίλ του πληρώνοντας αποζημιώσεις. Επίσης σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές καλύψεις η αγορά θα πρέπει να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες προκειμένου να ασφαλίζεται ο καταναλωτής. Οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στις αποζημιώσεις ώστε να δικαιώσουν τις προσδοκίες των ασφαλισμένων αλλά και να προσεγγίσουν νέους ανασφάλιστους.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη πτώση στην ασφαλιστική παραγωγή από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα capital controls στις τράπεζες και ουσιαστικά υπάρχουν μόνο ανανεώσεις συμβολαίων μέσω ebanking. H ασφαλιστική αγορά καλείται μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμη υψηλότερο ρόλο στο άμεσο μέλλον. Σε ότι αφορά τις αντασφαλιστικές υπηρεσίες, υπάρχει συνεργασία με επιτροπή στο υπουργείο και την Τράπεζα της Ελλάδας για να συνεχιστούν ομαλά οι πληρωμές στο εξωτερικό.