First Data: Δύναμη εγγύησης στον εξελισσόμενο χώρο της Ασφαλιστικής Αγοράς.

Εξειδικευμένες λύσεις και καινοτόμα εργαλεία για την ασφαλιστική αγορά και το χρηματοοικονομικό χώρο αναπτύσσει η First Data, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως, εξυπηρετώντας περισσότερες από 2000 χρηματοοικονομικές συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, συνολικού ύψους 1.8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Στα προγράμματα και τις εφαρμογές της εταιρείας θα αναφερθεί στο 8o Insurance Conference o κ. Γιώργος Βελιζιώτης, Εμπορικός Διευθυντής της First Data Hellas, που θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα: “Innovative Solutions for the Insurance Market”.

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τον ασφαλιστικό κλάδο

H First Data Hellas, στα πλαίσια της ενασχόλησης της με την Ασφαλιστική Αγορά, διαθέτει μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών. Με γνώμονα τη μεγάλη εμπειρία σε ανάληψη έργων outsourcing και βασιζόμενη στη δυναμική παρουσία στον Ελλαδικό χώρο με περισσότερους από 1,000 εργαζομένους, η First Data Hellas έχει τη δυνατότητα να προσφέρει λύσεις καλύπτοντας νευραλγικές περιοχές των Ασφαλιστικών Οργανισμών, όπως υπηρεσίες εκτύπωσης / εμφακέλωσης, εξυπηρέτησης πελατών μέσω εισερχομένων / εξερχομένων κλήσεων, υπηρεσίες ψηφιοποίησης, υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών και διασφάλισης δεδομένων.

 

Έχοντας μελετήσει την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά και αναλύοντας τις σχετικές βέλτιστες πρακτικές, θεωρούμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές στον κύκλο ζωής των ασφαλιστικών προϊόντων, οι οποίες δεν δίνουν κάποια προστιθέμενη αξία στην Ασφαλιστική Εταιρία και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να παρασχεθούν από ένα συνεργάτη όπως η First Data Hellas, προσφέροντας καλύτερη υπηρεσία και πιο ανταγωνιστικό κόστος (Business Process Outsourcing).

 

Αναλυτικότερα η First Data Hellas δραστηριοποιείται στις παρακάτω περιοχές:

 

Υπηρεσίες Τηλεφωνικού Κέντρου

Οι δυνατότητες του τηλεφωνικού κέντρου της First Data Hellas καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών ενός ασφαλιστικού οργανισμού, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους ασφαλιζόμενους, είτε αναφορικά με την υποδοχή εισερχόμενων κλήσεων εξυπηρέτησης πελατών ή αναφορικά με την διενέργεια εξερχόμενων κλήσεων για στοχευμένες ενέργειες. Η First Data Hellas επενδύει στην ασφαλιστική αγορά προσφέροντας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω μιας ομάδας είκοσι πιστοποιημένων agents και με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξης της ομάδας, ενώ παράλληλα είναι εγγεγραμμένη στο Επιμελητήριο ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

 

Πιο συγκεκριμένα η First Data Hellas παρέχει ευέλικτες υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του ασφαλιστικού οργανισμού, είτε για την διαχείριση των κλήσεων σε ώρες αιχμής (overflows), είτε για την επέκταση του ωραρίου σε 24Χ7 ή για την ολοκληρωμένη παροχή της εξυπηρέτησης πελατών, σύμφωνα με υψηλά και εγγυημένα επίπεδα υπηρεσιών (SLA). Αναφορικά με την διενέργεια εξερχομένων κλήσεων, παρέχεται μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που περιλαμβάνει: καμπάνιες ενημέρωσης για προϊόντα και υπηρεσίες, καμπάνιες ανανέωσης ασφαλιστήριων συμβολαίων, κλήσεις για επικαιροποίηση / εμπλουτισμό στοιχείων βάσης πελατών, έρευνες ακυρώσεων ή/και ικανοποίησης πελατών.

Περαιτέρω, η First Data Hellas επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, είναι σε θέση να πραγματοποιεί απομακρυσμένες πωλήσεις, είτε μέσω διενέργειας εξερχομένων κλήσεων στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο βάσει μιας λίστας πελατολογίου, είτε μέσω υποδοχής εισερχομένων κλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος νέων πελατών και υποβολής προσφοράς τιμολόγησης με πρόσβαση στο σύστημα του ασφαλιστικού οργανισμού. Η υπηρεσία παρέχεται σύμφωνα με τις οδηγίες και την επικοινωνιακή στρατηγική του εκάστοτε ασφαλιστικού οργανισμού, στοχεύοντας είτε στην πραγματοποίηση ολοκληρωμένης πώλησης συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής ή στην καταγραφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω φορητού τερματικού πληρωμών POGO

Η πρόταση μας στηρίζεται στη διευκόλυνση της πληρωμής του τελικού πελάτη μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής (πιστωτική / χρεωστική κάρτα) και στην άμεση απόδοση των χρημάτων του ασφαλιστηρίου προς την Ασφαλιστική Εταιρία. Πιο συγκεκριμένα οι διαμεσολαβητές προμηθεύονται με ένα smartphone ή tablet και μία εξωτερική συσκευή (POGO) που παίζει το ρόλο του αναγνώστη καρτών. Το smartphone του διαμεσολαβητή μετατρέπεται σε ένα mobile τερματικό και του δίνει τη δυνατότητα να δέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές από τον τελικό πελάτη.

 

Ο κάθε διαμεσολαβητής κατεβάζει στο smartphone την εφαρμογή πληρωμής ασφαλίστρων, διαθέτει μοναδικά στοιχεία εισόδου (username / password) και έχει  τη δυνατότητα να δέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές ακόμα και στο χώρο του πελάτη. Ο πελάτης εισάγει την κάρτα του στο mobile τερματικό, πληκτρολογεί τον κωδικό πληρωμής και το ποσό πληρωμής, πραγματοποιώντας την πληρωμή του ασφαλίστρου η οποία είναι μοναδικά συσχετισμένη με τον αριθμό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Σαν τελικό στάδιο επιβεβαίωσης της πληρωμής, ο τελικός πελάτης θα λαμβάνει σε ένα e-mail σχετικό αποδεικτικό συναλλαγής.

 

Γραμματειακή υποστήριξη διαχείρισης συμβολαίων και ζημιών

Η First Data Hellas, διαθέτοντας ένα πλούσιο οικοσύστημα υπηρεσιών, έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί ακόμα και σε σύνθετες ανάγκες Ασφαλιστικών Πελατών. Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί μία νέα ολοκληρωμένη υπηρεσία που καλύπτει όλο τον κύκλο εργασιών της γραμματειακής υποστήριξης ζημιών για τον κλάδο αυτοκινήτου. Παράλληλα το κομμάτι του διακανονισμού αποζημίωσης, ως υπηρεσία προστιθέμενης αξίας, παραμένει υπό την εποπτεία της ασφαλιστικής εταιρίας.

 

Η λύση της First Data Hellas περιλαμβάνει την υποδοχή του αιτήματος της αναγγελίας ζημίας αυτοκινήτου (μέσω τηλεφώνου, mail, fax, κλπ.), τον έλεγχο ασφαλιστικής κάλυψης του πελάτη, την ψηφιοποίηση & ανάρτηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών (δίπλωμα οδήγησης, άδεια οχήματος και άλλων εγγράφων) στο σύστημα διαχείρισης ζημιών του πελάτη, τη διεκπεραίωση του φακέλου μέσω υπηρεσιών back office, το συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων μερών (πελάτης, πράκτορας, εταιρία, συνεργείο αυτοκινήτων, πραγματογνώμονας, κλπ.) μέχρι το σημείο της συλλογής της τελικής έκθεσης του πραγματογνώμονα. Με τον τρόπο αυτό ο εκάστοτε διακανονιστής λαμβάνει ως υπηρεσία από την First Data Hellas την υποβολή ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού φακέλου αποζημίωσης αυτοκινήτου.

 

Υπηρεσίες Εκτύπωσης και Ηλεκτρονικής παρουσίασης λογαριασμών

Η First Data Hellas δραστηριοποιείται στον τομέα δυναμικών, μαζικών εκτυπώσεων και εμφακέλωσης όλων των βασικών ασφαλιστικών εγγράφων (έντυπα ταχυπληρωμών, συμβόλαια, πρόσθετες πράξεις) σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Επιπλέον, παρέχει λύσεις μοντέρνας σχεδίασης κουτιών ή folder για την φιλοξενία των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ενισχύοντας την επικοινωνιακή στρατηγική της εκάστοτε εταιρίας.

Συμπληρωματικά στις συμβατικές υπηρεσίες εκτύπωσης, η First Data Hellas με την κατάλληλη επεξεργασία των αρχείων εκτύπωσης, παρέχει λύσεις ηλεκτρονικής παρουσίασης εγγράφων προκειμένου να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις της εποχής για προσωποποιημένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, παρέχοντας μείωση κόστους για τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και προστιθέμενη αξία στους ασφαλιζόμενους.

Υπηρεσίες Ψηφιοποίησης και Αρχειοθέτησης

Στην ψηφιακή εποχή, η ανάγκη ενός Ασφαλιστικού Οργανισμού για εκσυγχρονισμό στη διαχείριση και διακίνηση εγγράφων που περιέχουν κρίσιμες πληροφορίες, είναι επιτακτική. Η First Data Hellas, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής και εργαλεία ευφυούς ψηφιοποίησης εγγράφων παρέχει τη δυνατότητα άμεσης ψηφιοποίησης εγγράφων μέσα από διάφορες πηγές (φυσικά έγγραφα, fax ή email), με στόχο τη μετέπειτα απόθεσή τους σε συστήματα διαχείρισης περιεχομένων που διατηρεί ο Ασφαλιστικός Οργανισμός για τη γρήγορη και αποτελεσματική ανάκτησή τους.

 

Η First Data Hellas, τηρώντας τα ύψιστα επίπεδα ασφαλείας στις κτηριακές τις εγκαταστάσεις, έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών. Η πολυμελής και έμπειρη ομάδα ψηφιοποίησης δίνει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης τόσο φυσικού ιστορικού αρχείου Ασφαλιστικών Πελατών εμπιστευτικών πληροφοριών όσο και ψηφιοποίησης & κατηγοριοποίησης εγγράφων καθημερινής εισερχόμενης αλληλογραφίας.

 

 

Υπηρεσίες ασφαλούς αποθήκευσης πιστωτικών καρτών (PCI Data Storage Tokenization)

 

Οι ασφαλιστικές εταιρείες για την πληρωμή των ασφαλιστήριων συμβολαίων μέσω πάγιας εντολής χρέωσης της πιστωτικής κάρτας των ασφαλιζόμενων, αποθηκεύουν τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης συμβολαίων. Στα πλαίσια της συμμόρφωσης με τα πρότυπα ασφαλείας (PCI compliance) που θέτουν τα διεθνή σχήματα VISA και MASΤERCARD, οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν σημαντικά ποσά σε εξοπλισμό και ελέγχους για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ασφαλείας.

 

Η First Data Hellas με εμπειρία στην διαχείριση εμπιστευτικών και απόρρητων πληροφοριών, παρέχει λύσεις για την ασφαλή αποθήκευση των στοιχείων των πιστωτικών καρτών, στις δικές της πιστοποιημένες υποδομές που τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας και ελέγχονται από τα διεθνή σχήματα. Με αυτό τον τρόπο οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να παρέχουν αποδοτικούς τρόπους πληρωμής των ασφαλιστηρίων συμβολαίων στο πελατολόγιο τους, γρήγορα και με χαμηλό κόστος επένδυσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε με τη First Data Hellas στο marketing@firstdata.gr, www.firstdata.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*