Μαργαρίτα Αντωνάκη: Ο πήχης ψηλώνει για την ασφαλιστική αγορά

Mήνυμά προσαρμογής της ασφαλιστικής αγοράς στα νέα δεδομένα, εκφράζοντας βεβαιότητα για τα όσα προσφέρει το ασφαλιστικό προϊόν, απέστειλε η κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια Ε.Α.Ε.Ε, προς όλους τους συντελεστές της αγοράς, μιλώντας χθες σε ημερίδα του ΠΣΑΣ.

«Οι ανάγκες των ανθρώπων για ασφάλεια παραμένουν και μεγαλώνουν. Οι πολίτες έχουν περισσότερο από ποτέ σήμερα την ανάγκη της προστασίας που μπορεί να δώσει η ασφαλιστική αγορά», είπε χαρακτηριστικά η κα. Αντωνάκη, τονίζοντας, ότι «εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε τη δυνατότητα πραγματικότητα».

Στη συνέχεια τόνισε τις μεγάλες απαιτήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες εξαιτίας του Solvency II καθώς και τη σημασία της τεχνολογίας, «στην αγορά μας οι ασφαλιστικές εταιρίες, αντιμετωπίζουν ένα κανονιστικό Γολγοθά και εργάζονται πυρετωδώς για να αντεπεξέλθουν στις πολύ αυξημένες κανονιστικές και εποπτικές υποχρεώσεις του Solvency II, ενώ συγχρόνως επενδύουν στην τεχνολογία. Ο χρόνος και τα οικονομικά μέσα που απαιτούνται είναι πολύ υψηλά αλλά αξίζουν τον κόπο μπροστά στον στόχο που είναι η θωράκιση της Φερεγγυότητας και η ενίσχυση της αξιοπιστίας της αγοράς. Κάτι που είναι απαραίτητο για να αυξηθεί η πίτα των ασφαλίστρων και τα εισοδήματά σας. Η νέα νομοθεσία και η εποπτική αρχή διαμορφώνουν μια νέα ασφαλιστική αγορά, πολύ πιο αξιόπιστη».

Επίσης επεσήμανε ότι η εκπαίδευση για κάθε διαμεσολαβητή αλλά και κάθε επαγγελματία σημαίνει:

• Σεβασμό στον εαυτό του και στον πελάτη που του εμπιστεύεται χρόνο και χρήματα σε μια τόσο δύσκολη για όλους εποχή όπου οι προτεραιότητες μεταβάλλονται, καθώς μετρά πλέον το κάθε ευρώ
αλλά και

• Το μέσο για να κάνει ο σύμβουλος τη διαφορά σ΄ ένα κόσμο εξαιρετικά ανταγωνιστικό όπου κανείς πρέπει να βάζει τον προσωπικό του πήχη πολύ ψηλότερα από όσο του θέτει η Πολιτεία ή η Εποπτική Αρχή.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία της κα. Αντωνάκη.