Γράφοντας Ασφάλειες με το χέρι στην σκανδάλη

Με το χέρι πατημένο στην σκανδάλη  όπλου γίνεται δουλειά ;

Και, όμως τα τελευταία χρόνια ένας αρκετά σεβαστός αριθμός ασφαλιστών κυκλοφορεί με το χέρι στην σκανδάλη. Αναζητά αφορμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συζητήσεις άνευ ουσίας για να δείξει ότι πλεονεκτεί, σε Δελτία Τύπου, σε συνέδρια.

Καλεί τον κλάδο να αναγνωρίσει την εντιμότητα του και τους δίκαιους αγώνες που κάνει μέσα στην αταξία του. Τόσος χρόνος, ενώ θα μπορούσε το χρόνο αυτό να τον δώσει για να βελτιώσει για αυτό που κάνει και που έχει εκλεχθεί θεσμικά.

Στην αβέβαιη αυτή διαδρομή, τι πιθανότητες έχει να κερδίσει ή να χάσει το παιχνίδι; Από την πρόσφατη Δήλωση Παραίτησης της πρώην προέδρου του ΠΣΑΣ,  και από τα πρόσφατα που πριν την παραίτηση προηγήθηκαν και πάλι στον ΠΣΑΣ,  νομοτελεικά οι πιθανότητες να κερδίσει είναι λιγότερες από το να χάσει το παιχνίδι.

Από τέτοιες περιτπώσεις, όμως είτε χάσεις είτε κερδίσεις, είτε είσαι από την πλευρά των χαμένων είτε των κερδισμένων .. μπορεί κάποιος να μετρήσει τα οφέλη και να πει αυτά και τόσα είναι ; .. εννοεί ο Ανασφάλιστος συνδυαστηκά με την δουλεία τους. Ο Ανασφάλιστος εκτιμά ότι αυτά πάνε πίσω τον κλάδο και ότι δεν θα έπρεπε να υφίστανται.

Αυτές οι συνέπειες δικαιολογούν να έχει κανείς σήμερα το αίσθημα μίας γενικής ατατξίας, μίας θόλωσης της συνείδησης, μίας γενικής αταξία, και όλα αυτά να επαυξάνονται όταν την ίδια στιγμή ο κόσμος μας ζει και οδεύει προς μία αβεβαιότητα.

Ασφαλιστές μιλάνε για αποπροσανατολισμό.... από μία δυσερμήνευτη ή παντελής αποσίσα της αλήεθειας.  Οι ίδιοι μήπως πρέπει να ενεργήσουν για να αποκασταθεί η αλήθεια;

Ασφαλιστές μιλάνε για αποπροσανατολισμό της αλήθειας. Αν οι ίδιοι δεν διορθώνουν την κατάσταση είτε αυτή είτε άλλες τότε  οι ίδιοι ενισχύουν τους παράγοντες αποπροσανατολισμού που καθιστούν αποδεκτό το χειρότερο.

Ποιες είναι οι διαφορές αυτών που αναγνωρίζουν τι έκαναν από αυτούς που δεν ανγωνρίζουν;  τι πετυχαίνουν αυτοί που δεν αναγνωρίζουν από αυτούς που δεν αναγνωρίζουν και σηκώνουν οχυρά .. ;

Υπάρχουν κάποια παραδείγματα, δείτε τους μεν, και δείτε και τους δε.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*