«Σύννεφα» στο Μόντε Κάρλο

Προβληματισμός υπάρχει στη φετινή συνάντηση των ασφαλιστών που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο στο Μόντε Κάρλο. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reutersοι αντασφαλιστές έχουν έρθει αντιμέτωποι με το γεγονός ότι από την πλευρά τους υπάρχει μεγάλη προσφορά υπηρεσιών και από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών έλλειψη ζήτησης.

Πρόσφατα μάλιστα ο Nikolaus von Bomhard, διευθύνων σύμβουλος της MunichRe, της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής διεθνώς,  είχε δηλώσει ότι αισθάνεται «απογοητευμένος και εξοργισμένος για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά». «Βρίσκομαι αρκετό καιρό στη συγκεκριμένη αγορά» είχε επισημάνει «και μπορώ να πως τα νέα είναι άσχημα».

Πόλεμος τιμών

Πέρα από τη μεγάλη προσφορά η αγορά πρέπει να λάβει τα μέτρα της και για ένα άλλο ζήτημα, τη μείωση των τιμών. Μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες όπως η Allianz, η Axa και η Zurich, αισθάνονται πλέον οικονομικά ισχυρότερες και κατ’ επέκταση ικανότερες να διαχειριστούν τους κινδύνους τους και να μειώσουν την αντασφαλιστική κάλυψη που αγοράζουν.  Επίσης με τη συρρίκνωση της αγοράς, πολλές αντασφαλιστικές έχουν οδηγηθεί σε μειώσεις τιμών ή παρέχουν βελτιωμένους όρους στους πελάτες τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*