Συνάντηση ασφαλιστών – ΤτΕ για το εισπρακτικό

Την… υπερασπιστική της γραμμή έναντι της Τράπεζας της Ελλάδος και της απόφασης που έλαβε, να εφαρμόσει άμεσα τις δύο επίμαχες πράξεις 30 και 31 του διοικητή της, χαράσσει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το σκοπό αυτό η Ένωση συγκρότησε ειδική επιτροπή η οποία ανέλαβε την ευθύνη καταγραφής όλων των δυσλειτουργιών που προκαλούνται στην αγορά από την άμεση, αλλά και οριζόντια εφαρμογή των δύο πράξεων της ΤτΕ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής άρχισαν να συνεδριάζουν σήμερα το πρωί στις 9:00 για πρώτη φορά προκειμένου να συζητήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΕΕ, όπως αυτές προσδιορίσθηκαν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης.

Παράγοντες της αγοράς δηλώνουν στο iw, ότι οι χρόνοι αντίδρασης του κλάδου είναι περιορισμένοι, για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον διότι οι δύο επίμαχες πράξεις είναι ήδη σε ισχύ και δεύτερον διότι στις αρχές Φεβρουαρίου έχει καθοριστεί ραντεβού με τον προϊστάμενο της ΔΕΙΑ, κ. Σπύρο Ζάρκο, κατά το οποίο η Ένωση θα πρέπει να παρουσιαστεί κατάλληλα προετοιμασμένη ώστε να υπερασπιστεί τη θέση της.

Ένα από τα βασικότερα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στο ραντεβού αυτό θα είναι η εξαίρεση των μεγάλων πελατών από τη ρύθμιση που προβλέπει ότι της έναρξης κάθε ασφαλιστηρίου προηγείται η καταβολή των ασφαλίστρων.
Πρόκειται για διάταξη που ξεφεύγει της λογικής της αγοράς, αλλά και των αντοχών των μεγάλων εταιρειών, η πλειοψηφία των οποίων ασφυκτιά μη διαθέτοντας ρευστότητα.

Η Ένωση φέρεται να έχει ήδη διαμηνύσει στην ΤτΕ ότι μεγάλος πελάτης λογίζεται όποιος συνάπτει ασφαλιστήριο συμβόλαιο με ασφαλιζόμενα κεφάλαια άνω των 5 εκατ. ευρώ ή με ασφάλιστρο άνω των 5.000 εύρω. Για το ίδιο θέμα θα πρέπει επίσης να καθοριστεί ο ανώτατος χρόνος πίστωσης που θα αναγνωρίζεται στους εν λόγω ασφαλισμένους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*