Ας προβληθούν οι καλύτεροι και χωρίς πρόβλημα…

Διαπιστώσεις, διαπιστώσεις, διαπιστώσεις!  Περιγραφές, περιγραφές, περιγραφές! 

Κάπως έτσι αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα το σημαντικότερα θέμα της ασφαλιστικής αγοράς που είναι η ελλειμματική ενημέρωση των καταναλωτών για την ιδιωτική ασφάλιση.

Έτσι προσεγγίζουν όσοι αναφέρονται σε αυτό  το γνώριμο, μόνιμο, διογκούμενο σταδιακώς, και πραγματικά άλυτο και ακανθώδες πρόβλημα που ΠΡΟΚΑΛΕΙ:
μειωμένη ζήτηση ασφαλιστικών προγραμμάτων,
– εμπόδια σε οποιαδήποτε ανάπτυξη,
αδυναμία προόδου της αγοράς,

Το χρονικό διάστημα όπου οι αρμόδιοι διαπιστώνουν, και περιγράφουν γιατί δεν προχωρεί η ιδιωτική ασφάλιση ξεπέρασε κάθε όριο. Ίσως να αγγίζει ή και να υπερβαίνει την δεκαετία.

Τι κερδήθηκε από τις διαπιστώσεις και τις περιγραφές; Τίποτα. Και όμως συνεχίζονται. Για πόσο; 
Γνωστό σε όλους όσοι έχουν την ευθύνη ενημέρωσης,  ότι οι έλληνες καταναλωτές δεν γνωρίζουν για την ασφάλιση, δεν έμαθαν ποτέ σωστά τι παρέχει και πόσο στοιχίζει. 

Γνωστό σε λίγους ότι η ασφάλιση απαλλάσσει από το άγχος, σώζει, στηρίζει, δικαιώνει.
Και ποιος δεν το θέλει αυτό;  

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Λάθος. Δεν υπάρχει γνώση.
Κάποιοι λένε ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν προχώρησε διότι υπέστη μεγάλη ζημιά από τις αφερέγγυες εταιρείες. Μερικώς μπορεί. 

Υπάρχουν
όμως και φερέγγυες που αποζημιώνουν και βρίσκονται πλάι στον πελάτη και ρυθμίζουν από την μικρότερη μέχρι και τη μεγαλύτερη υπόθεση.

Αυτές οι περιπτώσεις μιλούν από μόνες τους. Και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι διαπιστώσεις και οι περιγραφές αποτελούν θεωρίες συντήρησης του προβλήματος, θεωρίες που ευνοούν την στασιμότητα.

Γιατί δεν μιλάμε για τους καλούς, τους καλύτερους, τους άριστους. Γιατί δεν αναφερόμαστε στους πρωτοπόρους; Στα παραδείγματα ανάπτυξης.

Γιατί αναφερόμαστε
ακόμα σε όσους και όσα δεν προχώρησαν και αποτελούν το κακό παράδειγμα; 

Ας σταματήσει πια το τρένο που κινείται με κεκτημένη ταχύτητα.
Σήμερα χρειάζονται λύσεις με κινήσεις έστω και όχι επαρκώς στοιχειοθετημένες  για το αποτέλεσμά τους.  Όχι όμως άλλη αναφορά σε πρόβλημα. Και κυρίως όχι άλλες περιγραφές και διαπιστώσεις περί στασιμότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*