Ν. Σταυρογιάννη: Στο θεσμό της νομικής προστασίας θα στραφούν οι πολίτες

Στο θεσμό της νομικής προστασίας θα στραφούν οι πολίτες για να αποκτήσουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη δικαιοσύνη και να αντιμετωπίσουν τόσο το υψηλό κόστος που συνεπάγεται μία δικαστική διαμάχη όσο και την πολυπλοκότητα του συστήματος δικαιοσύνης. 

Αυτό ανέφερε η κα Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλoς της D.A.S. Hellas, σε συνέδριο, όπου μίλησε για τα περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου σε σύγκριση με άλλες χώρες. Όπως είπε το να υπάρξει σε κάθε οικογένεια και σε κάθε επιχείρηση ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο νομικής προστασίας είναι εφικτό δεδομένου του επιπέδου παραγωγής στην Ελλάδα. 

Ειδικότερα τόνισε ότι «στην Ελλάδα η ετήσια παραγωγή των συμβολαίων Νομικής Προστασίας ανέρχεται σε 44  εκατομμύρια ευρώ,  ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,029% του ΑΕΠ. Αν εξετάσουμε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία έχει παρόμοιο πληθυσμό με την δική μας, για παράδειγμα την Αυστρία, θα διαπιστώσουμε ότι εκεί η ετήσια παραγωγή των συμβολαίων Ν.Π. ανέρχεται σε 440 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,143% του ΑΕΠ. 

Αντίστοιχα στην Ολλανδία είναι 0,125% και στο Βέλγιο είναι 0,10%. Από αυτό διαπιστώνεται, ότι οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της Νομικής Προστασίας στην Ελλάδα είναι ευοίωνες, καθώς υπάρχουν πολλοί πολίτες που αγνοούν τις δυνατότητες που προσφέρει ένα τέτοιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός συμβολαίου Νομικής Προστασίας είναι τόσο μεγάλα, ώστε σε αρκετές περιπτώσεις προσφυγής στη Δικαιοσύνη, η κατοχή του να αποτελεί μονόδρομο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*