Γέφυρα ασφαλιστών – διαμεσολαβητών σε ΤτΕ

Συντονίζονται ασφαλιστές και διαμεσολαβούντες και εξετάζουν από κοινού τα θέματα που τους απασχολούν. Σήμερα γίνεται η πρώτη επαφή επί των κρίσιμων ζητημάτων καθώς οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα συναντηθούν με την διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Στόχος είναι να προσδιοριστούν οι θέσεις των δύο πλευρών και να χαραχθεί ο «κοινός δρόμος» επί του οποίου θα πορευτούν οι ασφαλιστές και οι διαμεσολαβητές  προκειμένου να ανοίξουν την αγορά, να αυξηθούν οι πωλήσεις, να επικοινωνηθεί το ασφαλιστικό προϊόν. Προαπαιτούμενο για την εξέλιξη του διαλόγου και την εξεύρεση συνισταμένης, είναι η ομαλή προσαρμογή στα όσα φέρνει το νέο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο καθώς μόνον έτσι θα επιτευχθεί η βιωσιμότητα των συντελεστών του κλάδου. 

Κατά τις πληροφορίες τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο της συνάντησης είναι τα εξής: 1. Το 7ημερο απόδοσης των ασφαλίστρων 2. Το χρονικό διάστημα απόδοσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, 3. Η διασταύρωση στοιχείων για τα ανασφάλιστα οχήματα και 4. Ο καθορισμός φόρμας για το συμβόλαιο της αστικής ευθύνης προκειμένου να μπορεί να πωλείται ηλεκτρονικά από τους διαμεσολαβητές.

Κατά τις πληροφορίες πρόθεση των δύο πλευρών είναι να διαμορφωθεί μια ενιαία αντίληψη για όλα αυτά τα θέματα ώστε στη συνέχεια να διατυπωθεί προς την ΤτΕ οπότε και να αποτελέσει στοιχείο  διαλόγου μεταξύ εποπτείας και αγοράς προς όφελος του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και των καταναλωτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*