Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου η αναγγελία απαιτήσεων για Ασπίς και Commercial

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, ενημερώνει τους κατόχους ασφαλιστηρίων ζωής των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, ότι πρέπει να προβούν άμεσα σε εκ νέου αναγγελία της απαίτησής τους, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.

1. Ποιοι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια δικαιούνται αποζημίωση:
• Οι κάτοχοι ασφαλιστηρίων ζωής που ήταν σε ισχύ μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2009 και στο συμβόλαιό τους υπάρχει πίνακας με αξία εξαγοράς, π.χ. ισόβιες, μικτές ασφαλίσεις κ.α.
• Όσοι έχουν αποταμιευτικά προγράμματα ανηλίκων και συνταξιοδοτικά ενηλίκων, επενδυτικά περιοδικών και εφάπαξ καταβολών
• Οι ασφαλισμένοι με προγράμματα ζωής τα οποία εξαγόρασαν μέχρι 21-09-2009 χωρίς ουδέποτε να λάβουν τα χρήματα της εξαγοράς
• Οι κάτοχοι νοσοκομειακών προγραμμάτων με απαίτηση από νοσηλεία ή ατύχημα

2. Διαδικασία αναγγελίας απαίτησης στην Ασπίς Πρόνοια
Πρέπει να σταλούν άμεσα με συστημένη επιστολή ή courier στον εκκαθαριστή κύριο Παπακωστόπουλο Κωνσταντίνο, Κηφισίας 62, 151 25 Μαρούσι, τα κάτωθι έγγραφα:
• Φωτοτυπία των δύο πρώτων σελίδων του συμβολαίου, καθώς και του πίνακα εξαγοράς (αν υπάρχει)
• Φωτοτυπία και των δύο όψεων της αστ. ταυτότητας του δικαιούχου αποζημίωσης
• Υπ. Δήλωση του Ν. 1599/1986 που θα αναφέρει τα εξής, εφόσον πρόκειται για αποταμιευτικά συμβόλαια: Προς εκκαθαριστή Ασπίς Πρόνοια κύριο Παπακωστόπουλο Κωνσταντίνο: ο κάτωθι υπογεγραμμένος (όνομα δικαιούχου) αναγγέλλω την απαίτησή μου για ότι απορρέει από το-α υπ’αρ. ασφαλιστήριο-α μου, φωτοτυπία των οποίων σας επισυνάπτω και δηλώνω ότι είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτότυπων,
• Εφόσον  πρόκειται για συμβόλαιο νοσηλείας: για την νοσηλεία την οποία είχα στο νοσηλευτικό ίδρυμα (όνομα νοσοκομείου) από μέχρι και βάσει των όρων του συμβολαίου μου δικαιούμαι το ποσό των (ποσό αποζημίωσης)

Επισημαίνεται ότι η υπ. Δήλωση θα πρέπει να φέρει θεώρηση γνησίου της υπογραφής από ΚΕΠ ή αστυνομική αρχή
Τηλ. επικοινωνίας 800- 50-000-18    ή    210 6180 620

3. Διαδικασία αναγγελίας απαίτησης στην Commercial Value
Πρέπει να σταλούν άμεσα με συστημένη επιστολή ή courier στη διεύθυνση: Τμήμα Εκκαθάρισης Commercial Value, Κηφισίας 62, 151 25 Μαρούσι, τα εξής έγγραφα:
• Υπ. Δήλωση του Ν. 1599/1986 επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ, που θα αναφέρει τα εξής: ο κάτωθι υπογεγραμμένος (όνομα δικαιούχου) με αριθμό συμβολαίου……….., απαιτώ ότι απορρέει από τα κέρδη του ασφαλιστηρίου μου. Σε περίπτωση απώλειας συμβολαίου συμπληρώνουμε στην υπεύθυνη δήλωση ότι έχει απολεστεί το πρωτότυπο συμβόλαιο
• Φωτοτυπία και των δύο όψεων της αστ. ταυτότητας του δικαιούχου αποζημίωσης
• Φωτοτυπία συμβολαίου με επικύρωση γνησίου του φωτοαντιγράφου από ΚΕΠ
                          
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 7210 327   ή 210 7210 689

Συνιστάται η άμεση ενέργεια των κατόχων ασφαλιστηρίων, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 4η Οκτωβρίου 2013. Όσοι δεν προβούν σε αναγγελία απαίτησης κινδυνεύουν να μην συμπεριληφθούν στους πίνακες δικαιούχων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*