Ψάχνουν για partners στην ελληνική αγορά

«Ανοίγουν» τα χαρτιά τους και εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για εξαγορές συγχωνεύσεις και συνεργασίες η μία μετά την άλλη ασφαλιστικές εταιρείες ημεδαπών και αλλοδαπών συμφερόντων.

Όπως είχε αποκαλύψει το iw σε προηγούμενο άρθρο ήδη τρέχουν συζητήσεις μεταξύ δύο ελληνικών εταιρειών και αναμένεται να αποδώσουν καρπούς ενώ σε παρόμοια φάση βρίσκονται και άλλες εταιρείες.

Σαφές ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας όπως για παράδειγμα η Συνεταιριστική που σήμερα κατά τις πληροφορίες θα ανακοινώσει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ενεργά σε αυτές.

Κατά τις πληροφορίες αυτό σημαίνει ότι θέλει να αδράξει τις ευκαιρίες και να  διευρύνει τις εργασίες της στην ελληνική αγορά, κάτι που στο παρελθόν είχε ανακοινωθεί από τον κύριο μέτοχό της.

Είναι προφανές ότι οι εταιρείες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι η ΑΤΕ Ασφαλιστική αλλά και το μερίδιο της Ευρωπαϊκής Πίστης που βρίσκεται στα χέρια του ΤΧΣ.

Βέβαια υπάρχουν και άλλες εταιρείες που θεωρούνται ευκαιρία για συνεργασίες, ωστόσο δεν παρουσιάζουν την ίδια ευκολία για να συζεύξουν την πορεία τους με κάποια άλλη.

Ο λόγος είναι ότι μέχρι σήμερα η λειτουργία τους στην αγορά με όλες τις εκκρεμότητες που έχουν εμφανίσει στα οικονομικά τους στοιχεία αποτελούν αντικίνητρο για γρήγορα διεκπεραίωση συζητήσεων και ελέγχου, προκειμένου να προχωρήσουν σε κάποια συνεργασία.       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*