Γιώργος Μινέττας: Ο βιωματικός ασφαλιστής της συνέπειας…

Ο  Γιώργος Μινέττας, από τα «φρέσκα» πρόσωπα,  λόγω ηλικίας και ιδεών, της σύγχρονης ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, διαθέτει  το  μεγάλο προσόν της βιωματικής εμπειρίας στον κλάδο καθώς η γέννησή του συνέπεσε με την ίδρυση της οικογενειακής τότε επιχείρησης «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ» το 1973. 

Από τότε και μεγαλώνοντας μαζί με την εταιρεία εξοικειώθηκε από πολύ νωρίς  με τα όσα αφορούν την αγορά των ασφαλειών, τα δρώμενα  σε αυτή, τις εξελίξεις, τις μεγάλες και μικρές στιγμές, αλλά και την αγωνία της επόμενης ημέρας, την εξυπηρέτηση του πελάτη, την δημιουργία των καλύτερων προϊόντων και την υπηρέτηση σε απόλυτο βαθμό της έννοιας της «συνέπειας». Υπηρετώντας αυτές τις αρχές με τις οποίες «μπολιάστηκε» σε συνδυασμό με την επιστημονική του κατάρτιση εδώ και πολλά χρόνια, δίνει την προσωπική του μάχη  συντελώντας στη εξέλιξη της ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΙΝΕΤΤΑ – ποιοτικά, διοικητικά, οργανωτικά, μετοχικά-  ώστε να συνεχίσει αγαστά τη μεγάλη  παράδοση  «ασφαλιστικής συνέπειας»  που η οικογένειά του δημιούργησε στην αγορά.    

Από μικρό παιδί θυμάται ότι άκουγε για τις ασφάλειες, τα όσα προσφέρουν, το πώς μπορούν να γίνουν καλύτερες, πώς μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο την κοινωνία. Ανασύρει μνήμες από την παιδική του ηλικία όπου η αγωνία του Παναγιώτη Μινέτα ήταν να κάνει την εταιρεία του καλύτερη.  Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Γιώργος ομολογεί πώς δεν σκέφτηκε ποτέ τίποτα διαφορετικό από το να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση.  

Στα «ώριμα» μαθητικά του χρόνια, θυμάται, ότι εκτός από τις συνήθεις μαθητικές ενασχολήσεις, αυτός είχε πάντα ένα κομμάτι «εργασιακής  μαθητείας» στην οικογενειακή ασφαλιστική επιχείρηση όπου είτε ακούγοντας, είτε μετέχοντας στις εργασίες ερχόταν σε επαφή με την δουλειά. Αργότερα ήλθαν οι σπουδές. Πήγε στην Αγγλία όπου και φοίτησε στο Exeter University στον τομέα των χρηματοοικονομικών. Ακολούθως και γνωρίζοντας το εργασιακό του μέλλον, παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με τον ασφαλιστικό και τον αντασφαλιστικό κλάδο.  Αποκτώντας μια ουσιαστική γνώση  τόσο στην Αγγλία όσο και στην Γερμανία όπου η εμπειρία στην Munich-Re ήταν μεγάλη, ο Γιώργος επέστρεψε στην Ελλάδα και μπήκε στα βαθιά. Παρακολούθησε στενά τις εργασίες όλων των ασφαλιστικών κλάδων που δραστηριοποιείται η ΜΙΝΕΤΤΑ και ακολούθως το 1998 ανέλαβε της διοίκησή της ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.  

Το νερό είχε μπεί στο αυλάκι, ο Γιώργος τυπικά και ουσιαστικά είχε αναλάβει τις ευθύνες. Λίγα χρόνια μετά, ελήφθη μια σημαντική απόφαση που αφορούσε την είσοδο της οικογένειας Β. Θεοχαράκη στο μετοχικό κεφάλαιο της ασφαλιστικής.  Η απόφαση κατά τις πληροφορίες αποτελούσε το επιστέγασμα μια μακράς φιλίας και συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ του Παναγιώτη Μινέτα και του Βασίλη Θεοχαράκη.  Η μετοχική αναδιάρθρωση που είχε και συνέχεια καθώς το 2011 αυξήθηκε περαιτέρω το ποσοστό της οικογενείας Β. Θεοχαράκη,  άνοιξε άλλες μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης  για την εταιρεία λόγω των επιχειρήσεων που ο νέος μέτοχος –και παλιός φίλος- είχε υπό την ομπρέλα του ομίλου του. Όλα αυτά τα χρόνια κοντά στον Γιώργο ήταν πάντα ο πατέρας του Παναγιώτης ο οποίος αποτελούσε την «ψυχή» της εταιρείας.  

Ακόμα και σήμερα που έχει φύγει από τη ζωή το στίγμα του είναι αναλλοίωτο καθώς ο Γιώργος, σήμερα 40 έτη μετά συνεχίζει να πορεύεται με την επιχείρηση έχοντας αναλάβει την αμέτρητη -ηθική πρωτίστως- ευθύνη να είναι ένας άξιος συνεχιστής των έργων του πανθομολογουμένως  ξεχωριστού για την προσωπικότητά του πατέρα του Παναγιώτη αλλά της εργασιακά ενεργητικής  μέχρι και σήμερα μητέρας  του Ερασμίας (το γένος Καλουτά). Στο πλαίσιο αυτό η « ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ MINETTA με απόλυτη συνείδηση  των μετόχων και των εργαζομένων της συνεχίζει  να αποτελεί μια ξεχωριστή ελληνική ασφαλιστική εταιρεία η οποία αναπτύσσεται –τονίζει ο Γιώργος- πιστεύοντας πως:  «ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο παραγωγή αλλά κυρίως ποιοτική αναβάθμιση, βελτίωση διαδικασιών, αμέριστη υποστήριξη του πελάτη». Γι΄ αυτό και η εταιρεία εμμένει στην συνεργασία με τους ανθρώπους που συνθέτουν την ασφαλιστική αγορά. Τώρα ετοιμάζεται να αλλάξει όλα τα προϊόντα που προσφέρει στους καταναλωτές με στόχο τα ασφαλιστικά συμβόλαια της ΜΙΝΕΤΤΑ  να γίνουν λιτά, περιεκτικά, χωρίς «σπάνιες» καλύψεις, και οικονομικά προσιτά στον κάθε πολίτη. Με συνέπεια προς όλες τις κατευθύνσεις….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*