Με διακριτές παρεμβάσεις το συνέδριο της ΥΔΡΑΣ

Με αυξημένες προσδοκίες για τις εργασίες του και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν πραγματοποιείται φέτος το διεθνές συνέδριο της Ύδρας από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου καθώς έχει σαφώς διακριτές διαφορές από το παρελθόν.
Έχει «αέρα» ευρωπαϊκό και χαρακτηριστικά «συμβολικά», «τεχνικά» και «σημειολογικά» τα οποία και συμβάλλουν στην αναβάθμισή του. Μελετημένο σωστά, με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, διεξάγεται σε μια δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία όπου οι εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης είναι σημαντικές. 
Στο πλαίσιο αυτό δομήθηκε αριστοτεχνικά προκειμένου να «κάνει την διαφορά» στην πράξη , και να εισφέρει στην πρόοδο του κλάδου και των στελεχών του επιβεβαιώνοντας έτσι και τον εμπνευστή του, σημερινό πρόεδρο της ΕΑΕΕ κ. Γιώργο Κώτσαλο που πριν από χρόνια πήρε τη πρωτοβουλία να «ανοίξει» αυτή την ξεχωριστή διαδικασία για την τότε μικρή ελληνική αγορά.
Τα διακριτά σημεία του συνεδρίου, είναι απότοκος της εξέλιξης της αγοράς και των βημάτων ωρίμανσης που έχουν γίνει ενώ δε θα μπορούσε να παραβλεφθεί και η καθοριστική συμβολή των ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί συστηματικά με αυτό.
 Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το συνέδριο : «Σημειολογικά»  είναι συνδεμένο με τον πολιτισμό καθώς το καλωσόρισμα των συνέδρΗ  κα Μαργαρίτα Αντωνάκη,Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕων με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΕΑΕΕ κ. Νίκου Μακρόπουλου θα γίνει στο μουσείο της Ύδρας και στη συνέχεια με τη χορηγία της εταιρείας του θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους παρευρισκόμενους. 
«Τεχνικά» με την συμβολή της κας Μαργαρίτας Αντωνάκη το συνέδριο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους έλληνες και τους πολυεθνικούς ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς ομίλους έχει δομηθεί επάνω στα μείζονα θέματα της αγοράς στα οποία οι ομιλητές θα παραθέσουν τις σκέψεις τους, την επιστημόνικοτητά τους αλλά και τους προβληματισμούς τους.
«Συμβολικά», στα σκληρά δεδομένα της εποχής, που οι ασφαλιστικές εργασίες έχουν μειώσει ρυθμό ανάπτυξης, οι εταιρείες βρίσκονται σε μεταίχμιο προβληματισμού για τα προϊόντα που θα δημιουργήσουν, την στρατηγική που θα ακολουθήσουν και τον τρόπο αφομοίωσης των κραδασμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εκδηλώσεις όπως αυτή της Ύδρας αποτελούν σταθμό για το μέλλον… 
Μεταξύ των ομιλητών διακρίνονται:  ο Olav Jones Γενικός διευθυντής της Insurance Europe, o Andre Van Varenberg πρόεδρος της BIPAR, ο Mark Cracknell (ceo) Aon Risk Solutions.  

Επίσης, από την ελληνική αγορά, ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, ο κ. Πέτρος Παπανικολάου, ο κ. Ανδρέας Βασιλείου, ο κ. Νίκος Μακρόπουλος, ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, και η κα Άλκηστη Χριστοφίλου (Deputy Managing Partner I.K. Rokas @Partners Law Firm).

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*