Αναστάσιος Κασκαρέλης, Πρόεδρος Δ.Σ.

Αν. και Π. Κασκαρέλης: Σε 50 έτη καταφέραμε να κατακτήσουμε κορυφές που δεν φανταζόμασταν

Διανύοντας το πεντηκοστό της έτος, η Υδρόγειος Ασφαλιστική πορεύεται σταθερά και με όραμα για το αύριο, παραμένοντας προσηλωμένη στην αποστολή της να προσφέρει σιγουριά, ασφάλεια, φροντίδα και ένα μέλλον γεμάτο προοπτικές για τους ανθρώπους της.

Ή εταιρεία μας καταγράφει την τελευταία πενταετία σταθερή ανάπτυξη. Τα δύο τελευταία χρόνια η ανάπτυξη αυτή είναι πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς. Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2023 επιβεβαιώνουν αυτήν την πορεία δείχνοντας περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών μας αποτελεσμάτων, τόσο στον κλάδο οχημάτων (+4,5% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2022) όσο και από τις λοιπές ασφαλίσεις (+16,1%). Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την οικονομική της θέση και την κεφαλαιακή της επάρκεια, με τον Δείκτη Κάλυψης Κεφαλαιακών Αναγκών (SCR Ratio), ένα από τα ισχυρότερα πειστήρια της υψηλής μας φερεγγυότητας, να υπερβαίνει το 185%.

Ο φετινός σταθμός των 50 μας χρόνων σηματοδοτεί, ωστόσο, μια νέα εποχή ακόμη μεγαλύτερης δημιουργίας και ανάπτυξης.

Ή συμφωνία με τη μεγαλύτερη ιταλική αλληλασφαλιστική εταιρεία, Reale Mutua, ιδρυθείσα το 1828 και μητρική εταιρεία του Ομίλου Reale, την οποία ανακοινώσαμε τον περασμένο Ιούλιο, είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι ταυτόχρονα η απόδειξη του ονόματος αξιοπιστίας, ποιότητας και άριστων υπηρεσιών που έχουμε χτίσει μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Ήταν μια απόφαση που λήφθηκε μετά από πολλή σκέψη και μέριμνα, προτάσσοντας το σημαντικότερο στρατηγικό κεφάλαιο της εταιρείας – τους ανθρώπους μας αλλά και τη συνέχεια και ενδυνάμωση της εταιρικής μας επωνυμίας. 

Βασίστηκε στις αρχές και αξίες που αποτελούν την καρδιά της εταιρείας μας, την αγάπη, τον σεβασμό και τη δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και, φυσικά, τους ασφαλισμένους μας. Οι αξίες αυτές παραμένουν αμετάβλητες και γίνονται τώρα μέρος ενός ευρύτερου οράματος.

Αγαπητοί Φίλοι,

Μέσα στις πέντε δεκαετίες της ζωή της, η Υδρόγειος Ασφαλιστική έχει καταφέρει να κατακτήσει κορυφές που δεν φανταζόμασταν στο ξεκίνημα. Έχει ακόμη καταφέρει να βγει νικήτρια από πολλές προκλήσεις και κρίσεις που επηρέασαν την αγορά μας.

Μέσα σε ένα περιβάλλον που εξακολουθεί να είναι γεμάτο απαιτήσεις, εμείς κάνουμε ένα βήμα που ενισχύει τη δυναμική και την ανταγωνιστικότητά μας, ως μέλος, πλέον, ενός διεθνούς ομίλου, με ισχυρή τεχνογνωσία και διεθνή εμπειρία. Είναι μια αφετηρία, που ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για την εταιρεία και τους ανθρώπους μας. 

Συνεχίζουμε προς αυτές σαν μια μεγάλη οικογένεια, μέλος πια μιας ακόμη μεγαλύτερης οικογένειας.

Αναστάσιος και Παύλος Κασκαρέλης στο περιοδικό VOICE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*