50 χρόνια Υδρόγειος και νέα σελίδα για την ασφαλιστική αγορά

 Της Έλενας Ερμείδου

Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η Υδρόγειος Ασφαλιστική, η οποία συμπίπτει με το άνοιγμα της νέας σελίδας που προκύπτει από τη συμφωνία της Υδρογείου, της οικογένειας Κασκαρέλη με τη Reale Mutua.

Πρόκειται για την πρώτη και τη μεγαλύτερη αλληλοασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας, η οποία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Υδρογείου να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις των καιρών.

Με αυτήν την συνεργασία επιτυγχάνεται η διασφάλιση των εργαζόμενων, του δικτύου. Αυτό το deal δεν προβλέπει σε συνεργασίες με τράπεζα, δεν προβλέπει σε αλλαγή των διατιθέμενων ασφαλιστικών προϊόντων. Θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη με όχημα την εμπειρία και το know how.

Η συμφωνία, η οποία υπόκειται υπό τον έλεγχο των εποπτικών αρχών, αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2024.

Όπως είπε η οικογένεια Κασκαρέλη, η “συμφωνία διασφαλίζει το όνομα της Υδρογείου, τη συνέχιση της μακρόχρονης ιστορίας της, αλλά και τη συνεργασία με τους 2.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε όλη την Ελλάδα που συνεργάζονται με την ελληνική ασφαλιστική”. 

Οι Ιταλοί εισέρχονται δυναμικά στο μετοχικό κεφάλαιο της Υδρογείου ως επενδυτές, χωρίς να απαιτούν να αλλάξει κάτι ως προς τη λειτουργία της ασφαλιστικής. Στοχεύουν στην περεταίρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά προσφέροντας γνώσεις, εμπειρία, τεχνογνωσία καινοτομία. Βάσει της συμφωνίας ο Αναστάσιος Κασκαρέλης παραμένει πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου και ο Παύλος Κασκαρέλης παραμένει διευθύνων σύμβουλος. 

Η Reale Mutua di Assicurazioni δεν αποτελεί έναν τυχαίο όμιλο. Ιδρύθηκε το 1828 στο Τορίνο και έχει 1500 μετόχους.

Η ιταλική εταιρεία εξέτασε τα οικονομικά στοιχεία της Υδρογείου, η οποία διατηρεί υψηλό δείκτη φερεγγυότητας 195% SCR. Στο χαρτοφυλάκιό της βρίσκονται 400.000 ασφαλισμένοι, ενώ διέγραψε ανάπτυξη +4,5 % στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων το 2022, 2,5% στο α’ τρίμηνο του 2023. Στις λοιπές ασφαλίσεις κατέγραψε 10,4% το 2022 και 19,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2023. 

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική κατέχει την 5η θέση στην αγορά όσον αφορά στον κλάδο του αυτοκινήτου, με παρουσία πέραν της Αττικής, στη Βόρεια Ελλάδα, μερίδιο 20%, κεντρική Ελλάδα 19%, Πελοπόννησο 12% και στα νησιά 23%.

Επιμέρους στόχοι της Υδρογείου είναι η ανάπτυξη των ασφαλίσεων περιουσίας, αστικής ευθύνης και υγείας. 

Ο Ignacio Mariscal International Division Director Reale Group & CEO Reale Securos Spain τόνισε από την πλευρά του ότι ο δείκτης φερεγγυότητας της REALE βρίσκεται στο 266%, τονίζοντας ότι η αλληλοασφαλιστική έχει παρουσία σε 15 χώρες στον κόσμο. Με παραγωγή 2,3 δισ. ασφάλιστρα. Συνεργάζεται με πάνω από 3.000 brokers και έχει στο πελατειακό χαρτοφυλάκιό της πανω από 4 εκατ. πελάτες και απασχολεί πάνω από 4.000 ανθρώπινο δυναμικό. 

Τόσο η επωνυμία όσο και το εμπορικό σήμα της Υδρογείου Ασφαλιστικής παραμένουν ως έχουν με την προσθήκη ότι η Εταιρεία γίνεται μέλος της Reale Mutua | Ομίλου Reale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*