Π. Κασκαρέλης: Η χρονιά-ορόσημο και οι πρωτοβουλίες της “Υδρόγειος Ασφαλιστική”

“Λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς που σηματοδοτεί ένα ιστορικό εταιρικό ορόσημο, η Υδρόγειος Ασφαλιστική συνεχίζει να κινείται ανοδικά” αναφέρει ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της “Υδρόγειος Ασφαλιστική” στο μήνυμά του στο νέο τεύχος του περιοδικού VOICE.

Σύμφωνα με τον κ. Κασκαρέλη:

“Ή παραγωγή ασφαλίστρων αναμένεται φέτος να ανέλθει σε περίπου 90 εκατ. ευρώ. Είναι σημαντικό ότι η αύξηση αυτή προέρχεται τόσο από τον κλάδο ασφάλισης οχημάτων – όπου παραδοσιακά παραμένουμε ένας εκ των «μεγάλων» – όσο και από τους εκτός οχημάτων κλάδους, όπου, όπως έχουμε τονίσει ξανά, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση. 

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ τη μεγάλη αύξηση στον κλάδο ασφάλισης σκαφών (+18%), όπου πλέον κατέχουμε ένα από τα υψηλότερα μερίδια της αγοράς αλλά και τον διπλασιασμό των ασφαλίστρων υγείας. Την ίδια στιγμή και παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η κεφαλαιακή μας θέση παραμένει ισχυρή με τον δείκτη SCR να υπερβαίνει το 170%. 

Με αφορμή ωστόσο το ορόσημο στο οποίο αναφέρθηκα – και που δεν είναι άλλο από τη συμπλήρωση των 50 χρόνων μας στην ελληνική αγορά – ας μου επιτραπεί
να καταγράψω εδώ κάποιες επιπλέον σκέψεις. 

Η εμπιστοσύνη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του θεσμού της ασφάλισης. Χτίζεται με χρόνο, συνέπεια και συνεχή προσπάθεια και έρχεται στο προσκήνιο τις δύσκολες
και κρίσιμες στιγμές, όταν ο πολίτης και η κοινωνία δοκιμάζονται. Αυτές τις στιγμές, ο ρόλος των ανθρώπων της ασφάλισης, ο δικός μας ρόλος, γίνεται ο πλέον επίκαιρος και καταλυτικός. 

Σε τελική λοιπόν ανάλυση, από όλες τις σημαντικές προκλήσεις, στενότερες ή ευρύτερες, στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε ως κλάδος – τις οικονομικές και μακροοικονομικές, τις γεωπολιτικές, τις τεχνολογικές και άλλες – η ανάπτυξη και η εδραίωση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στον θεσμό που υπηρετούμε αποτελεί τη σημαντικότερη. 

Σε αυτόν τον στόχο παραμένει προσηλωμένη και η Υδρόγειος Ασφαλιστική, στο κατώφλι των 50 χρόνων της. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης με ανθρώπινο πρόσημο υπήρξαν ανέκαθεν εγγενές μέρος της αποστολής μας, τώρα όμως αντιλαμβανόμαστε ότι αποκτούν ευρύτερο νόημα. Σε έναν κόσμο που βλέπει πλέον μεγάλους κινδύνους – πανδημία, πόλεμο, ενεργειακή κρίση, κλιματική αλλαγή – να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή, αντιλαμβανόμαστε ότι το μήνυμα εμπιστοσύνης που αποπνέουμε οφείλει να γίνει ακόμη πιο αισθητό και, κυρίως, πιο συναφές με τις νέες αβεβαιότητες του πολίτη και της κοινωνίας.

Με αυτό το σκεπτικό και με διάφορες σχετικές πρωτοβουλίες να ετοιμάζονται κάτω από την ομπρέλα των 50 μας χρόνων, ετοιμαζόμαστε να βαδίσουμε μαζί σας προς τη σημαντική αυτή επέτειο. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*