Η Επιθεώρηση Φουφόπουλου, το agency system, των διακρίσεων και των υψηλών στόχων

Η πολυαναμενόμενη ετήσια εκδήλωση απολογισμού και βραβεύσεων της Επιθεώρησης Φουφόπουλου της Εθνικής Ασφαλιστικής διεξήχθη σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου παρατέθηκαν στοιχεία ανάπτυξης της εταιρείας και οι στόχοι της, με επίκεντρο -πάντα- τον άνθρωπο.

Το I.W. ήταν παρών στην μεγάλη γιορτή και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ:

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απηύθυνε μήνυμα μέσω βίντεο

Την έναρξη της βραδιάς κήρυξε ο κ. Γιώργος Φουφόπουλος, ένα όνομα ευρέως αναγνωρίσιμο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με πολλές περγαμηνές, συνυφασμένο με ένα επίσης «βαρύ» όνομα, που με τη μακρόχρονη παρουσία του έχει σφραγίσει την ιστορία της Ελλάδας: αυτό της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Ο κ. Φουφόπουλος τόνισε ότι η ετήσια εκδήλωση είναι σημαντική καθώς εορτάζεται η ανταπόκριση στους στόχους και οι επιτυχίες της εταιρείας. “Γιορτάζουμε την μεγάλη επιτυχία να είμαστε το κορυφαίο group με τα πολυάριθμα και βραβευμένα στελέχη μας, σε κάθε βαθμίδα, και αυτός ο κόπος και ιδρώτας με κάνει κάθε χρόνο να βρίσκουμε οπουδήποτε και να υποστηρίζω το έργο τους”.

“Ο άνθρωπος έφτασε σε ένα σημείο να δημιουργεί εργαλεία, τα οποία όμως του αφαίρεσαν ενεργητικότητα και παρουσία. Το μεγάλο μήνυμα είναι ότι πρέπει να ανεβάσουμε τον άνθρωπο πιο ψηλά γιατί τότε μόνο θα έχει την δυνατότητα να λειτουργεί αυτά τα εργαλεία.

Θέμα της συνάντησης αποτελεί ο άνθρωπος και η εξέλιξη του στο πέρασμα του χρόνου. Ο άνθρωπος μεγαλούργησε για δυο λόγους: για την οξύνοια και στο να συγκλίνει και να συνεργάζεται. Δυο σημαντικά πλεονεκτήματα του ανθρώπου είναι η ευφυΐα και το πνεύμα συνεργασίας, αυτά τον κάνουν δραστήριο. Άνθρωπος είναι το άνω θρώσκω” είπε ο κ. Φουφόπουλος. 

Και συνέχισε:

“Άλλη μια χρόνια μεγάλων επιτυχιών και δράσεων ολοκληρώθηκε. Η εταιρεία μας διαθέτει όνομα βαρύ σαν ιστορία. Με έμπειρο προσωπικό και με την στήριξη του δικτύου πωλήσεων θα καταλάβει την κορυφή. Επιβραβεύουμε την αριστεία. Θέλω όσο μπορούμε να υποστηρίξουμε τον άνθρωπο και την νέα γενιά. Οι συνεργάτες μας είναι ό,τι καλύτερο έχει γεννήσει η ασφαλιστική αγορά στον χώρο της διαμεσολάβησης. 

Διανύουμε τα 35 χρόνια λειτουργίας, 20 συναπτά έτη πρωτοπορίας στις επιθεωρήσεις και παρουσιάζουμε την εκτίμηση έγκριτου φορέα με οικονομικούς όρους. Διαθέτουμε 22 έδρες γραφείων σε όλη την επικράτεια. Ως agency system. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να αναπτύσσουμε τα γραφεία μας, έχουμε 6 διευθυντές, 6 υποδιευθυντές, 31 μάνατζερς.

Στα στατιστικά της Επιθεώρησης περιλαμβάνονται: Η διατηρησιμότητα συμβολαίων τριετίας στο 93%, τα 30.000 ραντεβού ετησίως με υποψήφιους πελάτες και η πληθώρα νέων συμβολαίων.

Σύμφωνα με τον κ. Φουφόπουλο, ο στόχος για την επόμενη τετραετία είναι ο διπλασιασμός του ανθρώπινου δυναμικού των ομάδων γραφείου, ο διπλασιασμός ασφαλίστρων από τα 62,5 εκατ. ευρώ σήμερα στα 120 εκατ. ευρώ (το 2026) και ο διπλασιασμός των αμοιβών συνεργατών, και κερδοφορίας της εταιρείας.

Σήμερα η Επιθεώρηση Φουφόπουλου έχει συνολικές εισπράξεις 62,5 εκατ. ευρώ ισομερώς μοιρασμένες στους γενικούς κλάδους και στους κλάδους Ζωής & Υγείας διατηρώντας αμετάβλητη την προμήθεια των συνεργατών της περίπου στο 11% δηλαδή 6,9 εκατ. ευρώ!

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, είναι κοινή πεποίθηση στην Επιθεώρηση Φουφόπουλου ότι βρισκόμαστε στη φάση που γίνεται η ουσιαστική μετάβαση από την πελατοκεντρική στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Μετά το ένδοξο παρελθόν και το δυναμικό παρόν, έρχονται οι στόχοι και οι προσδοκίες για την ανάπτυξη στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*