Γ. Φουφόπουλος: Ο πλέον αναγνωρισμένος επιθεωρητής πωλήσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά 

Όχι τυχαία, άλλωστε, καθώς τόσο η επαγγελματική του πορεία όσο και η παραγωγική του δραστηριότητα στον όμιλο της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελούν μέτρο σύγκρισης επιχειρηματικής και ενδοεπιχειρηματικής κίνησης.

Με προϋπηρεσία ως σύμβουλος επιχειρήσεων, με σημαντικές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Στατιστικής Επιστήμης) στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και σε άλλους φορείς, ξεκίνησε το 1985 την καριέρα του ως ασφαλιστικός σύμβουλος στην Εθνική Ασφαλιστική, για να εξελιχθεί το 1991 σε διευθυντή γραφείου παραγωγής και το 1998 σε επιθεωρητή πωλήσεων στην Εθνική Ασφαλιστική.

 

 

Η Επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου καλύπτει 15 έδρες γραφείων, 5 διευθυντές πωλήσεων, 7 υποδιευθυντές γραφείων, 31 ομάδες, 300 ασφαλιστικούς συμβούλους. Μια επιθεώρηση που αποτελεί βασικό στήριγμα στο οικοδόμημα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μόνο το 2017, η Επιθεώρηση Φουφόπουλου εισέπραξε 48,362 εκατ. ευρώ και αποζημίωσε 7.000 περιστατικά. Η διατηρησιμότητα των συμβολαίων της Επιθεώρησης Φουφόπουλου στη δε- καετία αγγίζει το 87,11%, που σημαίνει ότι όποιος γίνεται πελάτης δεν αλλάζει.

Η εξέλιξη της παραγωγής από το 2007 έως το 2017 ξεπερνά το 100%. Ενδεικτικά, το 2007 είχε παραγωγή 3,658 εκατ. ευρώ, έφτασε το 2010 στα 6,515 εκατ. ευρώ και, μετά από μια μικρή υποχώρηση, λόγω της ελληνικής κρίσης, από το 2013 βρίσκεται σε έντονα ανοδική κίνηση, κλείνοντας το 2017 στα 7,55 εκατ. ευρώ.

 

Η φήμη του ξεπερνά ακόμη και τη φήμη πολλών CEO ασφαλιστικών εταιρειών

 

Η κίνηση της παραγωγής, και μάλιστα σε μια περίοδο έντο- νων επιχειρηματικών διεργασιών στην Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα, δείχνει τη δυναμική που προσφέρει η Επιθεώρηση Φουφόπουλου στην Εθνική Ασφαλιστική, στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στην ελληνική οικονομία ευρύτερα, αφού με τα μεγέθη και την απασχόληση που προσφέρει συνεισφέρει σημαντικά.

Μετά το ένδοξο παρελθόν και το δυναμικό παρόν, έρ- χονται οι στόχοι και οι προσδοκίες για την ανάπτυξη στο

μέλλον. Οι ραγδαίες εξελίξεις στον ασφαλιστικό χώρο οδηγούν την Επιθεώρηση Φουφόπουλου και, ευρύτερα, την Εθνική Ασφαλιστική στο να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή: στις νέες επενδύσεις, στη συνεργασία με νεοφυείς εταιρείες, στη δημιουργία στρατηγικής προσανατολισμένης στην τεχνολογία, στη διάθεση πρωτοπορι- ακών προϊόντων. Βασικοί και απαρέγκλιτοι στόχοι είναι η έμφαση στη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης και ο ψηφιακός μετασχηματισμός. 

Η εκτίμηση για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς είναι ότι θα δημιουργηθούν νέες ασφαλιστικές ευκαιρίες και η τεχνολογία θα δημιουργήσει νέες ανάγκες.

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής ασφα- λιστικής αγοράς, είναι κοινή πεποίθηση στην Επιθεώρηση Φουφόπουλου ότι βρισκόμαστε στη φάση που γίνεται η ουσιαστική μετάβαση από την πελατοκεντρική στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση. 

«Με γνώμονα την εμπειρία μας και την περσινή χρονιά, θέτουμε ορόσημο τη φετινή χρονιά, βάζοντας 8 βασικούς στόχους για το μέλλον» μάς είπε ο κ. Φουφόπουλος. «Συγκεκριμένα, να αυξήσουμε κατά 30% το ανθρώπινο δυναμικό μας, να δημιουργήσουμε νέες ομάδες και γραφεία, να επανεξετάσουμε τις δομές μας και να τους προσδώσουμε μεγαλύτερη ευελιξία και ισχύ, να αυξήσου- με την παραγωγικότητά μας κατά 20%, να αξιοποιήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό το τεράστιο πελατολόγιό μας σε cross selling πωλήσεις, να διεκδικήσουμε μεγαλύτερα μερίδια στους γενικούς κλάδους, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούμε επί ίσοις όροις, να εστιάσουμε στην επανεκπαίδευση, τις πωλήσεις και στην τεχνολογία και να επενδύσουμε ουσιαστικά στην επικοινωνία. Για αυτό και συστήνουμε από σήμερα “Σώμα Συμβούλων” από όλες τις κοινωνικές τάξεις και όλους τους πνευματικούς φορείς και τα επαγγέλματα, με τους οποίους θα βρισκόμαστε μία φορά το τρίμηνο και θα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις συμβουλές τους».

Aναδημοσίευση από περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*