Α. Χατζηκύρου, 7Q Investment Group: Η συμπλήρωση του 1ου πυλώνα από την επαγγελματική ασφάλιση καθίσταται αναγκαία

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: «Σε σταυροδρόμι το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αναγκαιότητα άμεσων μεταρρυθμίσεων για αναπτυξιακή ώθηση» αποσκοπεί στην καταγραφή των εξελίξεων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23 διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Κατά την πρώτη ημέρα του 4ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας ΧατζηκύρουΙδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής, 7Q Investment Group, αναφερόμενος και στο παράδειγμα της Κύπρου.

Δείτε την παρουσίαση:

7Q IG_Presentation_4th Pension Summit_Athens_22022023

Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων: 

Επειδή μια νέα ζωή ξεκινά στην συνταξιοδότηση, τα άτομα μπορούν να αξιοποιήσουν τους 3 πυλώνες της κοινωνικής ασφάλισης ώστε να πετύχουν τον συνταξιοδοτικό τους στόχο.

Καθώς παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στα δημογραφικά δεδομένα, η συμπλήρωση του 1ου Πυλώνα (κρατική ασφάλιση) από τον 2ο Πυλώνα (επαγγελματική ασφάλιση) καθίσταται αναγκαία. Σήμερα, ο 2ος Πυλώνας στην Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε μεγέθη, στις διαθέσιμες επιλογές, στην εφαρμογή έξυπνων τεχνολογικών λύσεων, και δεν είναι προσβάσιμος για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων.

Η υιοθέτηση ορισμένων βασικών αρχών στο στρατηγικό σχεδιασμό των ΤΕΑ μπορεί να επιφέρει σημαντικά και βελτιωμένα αποτελέσματα.

Η τεχνολογία είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο το οποίο ενισχύει την διαφάνεια, απλοποιεί διαδικασίες, επιτρέπει την επιμόρφωση και τελικά αυξάνει την εμπιστοσύνη των μελών και δικαιούχων. Ο θεσμός των πολυεργοδοτικών ΤΕΑ έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Κύπρο και σε πολλές άλλες χώρες, αφού ενσωματώνει αυτές τις βασικές αρχές και χρησιμοποιεί έντονα την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η εμπιστοσύνη αλλά και το συνολικό ενεργητικό ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Εξίσου σημαντικό, τα πολυεργοδοτικά ΤΕΑ απευθύνονται και μπορούν να προσφερθούν ως επιλογή σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως μεγέθους, προσφέροντας έτσι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο ενίσχυσης του 2ου Πυλώνα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*