Το ΤΕΑ ΕΘΕ, ένα από τα επιτεύγματα της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών

To 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης, είναι το θεσμικό φόρουμ της αγοράς επαγγελματικής διαχείρισης συλλογικών επενδύσεων και επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Επιδιώκει να αποτελέσει σημείο συνάντησης και αναφοράς του συνόλου των θεσμικών επενδυτών, αναδεικνύοντας περαιτέρω τον σημαντικό θεσμικό ρόλο της ΕΘΕ και αναβαθμίζοντας την παρουσία της ως Ηγέτη Σκέψης (thought leader) στην αγορά αλλά και ως θεσμικού συμβούλου κυβερνητικών και επιχειρηματικών αποφάσεων και πολιτικών.

Το 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης #famc22 διοργανώνεται στις 22 & 23 Ιουνίου 2022από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και το εβδομαδιαίο newsletter ΧΡΗΜΑ Week. 

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (ΕΘΕ), Διευθύνων Σύμβουλος, ALPHA TRUST, ανέφερε oι ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά κεφαλαίου έφερε μια νέα μορφή στην έννοια των επενδύσεων.

Τα τελευταία χρόνια η θεσμική διαχείρηση έχει αναπτύξει εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές που είναι ευέλικτες. Η ΕΘΕ είναι φορέας εκπροσώπησης αμοιβαίων κεφαλαίων που ιδρύθηκε το 1985 και είναι ΝΝΙΔ. 

Όπως είπε ο κ. Αίσωπος, η ΕΘΕ, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των θεσμικών επενδύσεων ενεργεί ώστε να προάγει την εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας στον κλάδο, να προωθεί τις απόψεις των μελών της, ενώ μεταξύ άλλων έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του επενδυτικού κοινού.

Η ΕΘΕ αποτελείται από 34 εταιρείες μέλη, με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείρηση ύψους 22,4 δις ευρώ. Παράλληλα απασχολούνται 520 εργαζόμενοι, ενώ έχει καταφέρει να ιδρύσει το δικό της Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, το ΤΕΑ ΕΘΕ.

“Είναι χρήσιμο να ξεκινήσουμε μεταξύ μας με εξωστρέφεια και μετά να προβάλλουμε στον κόσμο τις δραστηριότητές μας” είπε στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Αίσωπος.