Primary Link: Η δυναμική εταιρεία της διαμεσολάβησης που αναπτύσσεται με βασική αξία τη σχέση της με τον πελάτη

Επιμέλεια: Νίκος Κωτσικόπουλος

Η Primary Link είναι μια δυναμική και δραστήρια εταιρεία στον χώρο της διαμεσολάβησης, που συμπληρώνει 12 χρόνια δημιουργικής πορείας στον ασφαλιστικό κλάδο και ως μέλος του ΣΕΜΑ. 

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, το 2009, πρωτοπορεί και εντυπωσιάζει με την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα με την οποία λειτουργεί, έχοντας ως βασικό πυρήνα τη σχέση με τον πελάτη.

 Η εταιρεία εστιάζεται στην αξία της τεχνογνωσίας, την οποία διευρύνει καθημερινά στην επικοινωνία και στις ανάγκες των πελατών, προσεγγίζοντάς τες ολιστικά, παρέχοντας ένα πλαίσιο υπηρεσιών διαμεσολάβησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής περίπτωσης, κάθε φορά.

 Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Primary Link «έκτισε» σχέσεις με μικρομεσαίες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα όλων των δραστηριοτήτων, από επιχειρήσεις λιανικής μέχρι εταιρείες υπηρεσιών όλων των κατηγοριών, τις οποίες και επέκτεινε γρήγορα, καθώς περιέλαβε στο πελατολόγιό της και πολυεθνικούς ομίλους, βιομηχανίες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 Επίσης, στο πελατολόγιο της εταιρείας ανήκει και ένας σημαντικός αριθμός φορέων του δημόσιου τομέα, με εταιρείες ενέργειας και μεταφοράς έως και κοινωφελείς οργανισμούς, στους οποίους παρέχει συμβουλευτικές ασφαλιστικές υπηρεσίες τόσο στους ίδιους όσο και στο πλαίσιο διαγωνισμών και προμηθειών υπηρεσιών και έργων.

 Κινητήρια δύναμη στην πρόοδο της Primary Link είναι οι συνεργάτες της και ο επικεφαλής της εταιρείας, κ. Αλέξης Βακάλης, ένα από τα ικανότερα στελέχη που ανέδειξε η NN, ο οποίος αποχώρησε το 2003 για να συμμετάσχει στην ίδρυση άλλης μεσιτικής εταιρείας. Το 2009, ο κ. Βακάλης, έχοντας συνειδητοποιήσει το εύρος των ασφαλίσεων, έκανε το επόμενο βήμα με την ίδρυση της Primary Link.

 Σήμερα, η εταιρεία έχει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων και η σύνθεση του χαρτοφυλακίου της περιλαμβάνει σχεδόν κάθε διαθέσιμο προϊόν από όλους τους κλάδους ασφάλισης. 

Μεγάλο μέρος κατέχει ο ευρύτερος κλάδος των ευθυνών (ασφαλιστήρια ευθύνης στελεχών διοίκησης, γενικής & εργοδοτικής ευθύνης, προϊόντων, περιβαλλοντικής ευθύνης και ασφαλιστήρια ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων), όπως και ο κλάδος των επιχειρηματικών ομαδικών ασφαλίσεων. 

 

Αλέξης Βακάλης, CEO, Primary Link: Σταθερή ανάπτυξη των εργασιών μέσω της διάκρισης του ονόματος της Primary Link

iw? Παρακαλώ, πείτε μας για την πορεία σας στον χώρο, πώς ξεκινήσατε, πώς βρεθήκατε στον κλάδο και πώς αποφασίσατε να συστήσετε εταιρεία;

απ. Η αφετηρία της επαγγελματικής μου διαδρομής ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν, ορμώμενος από επιθυμία αυτοδημιουργίας και έχοντας εκτίμηση και εμπιστοσύνη στον ρόλο του ασφαλιστικού θεσμού, εντάχθηκα στο δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων της τότε Nationale Nederlanden. Εκείνη η περίοδος αποτέλεσε μια σημαντική καμπή στις ασφαλίσεις ζωής, επιφέροντας, μεταξύ άλλων, αύξηση του ανταγωνισμού, διεύρυνση του πλαισίου παροχών, υιοθέτηση συστηματικής εκπαίδευσης, θεμελιώνοντας αρχές και πρακτικές στις οποίες βασίστηκε, εν μέρει, η μετέπειτα εξέλιξη και η ανάπτυξη της ασφαλιστικής πρακτικής.

 Ήταν μια πολύ παραγωγική περίοδος για μένα, αποκόμισα εμπειρία στην επικοινωνία, στη μέθοδο προσέγγισης των πελατών, ενώ μου έγινε επαγγελματική συνείδηση η συνεχής βελτίωση της μεθόδου ανάλυσης αναγκών των ασφαλισμένων. 

Το 2003, έχοντας διαπιστώσει το εύρος των ασφαλίσεων, το μελλοντικό πεδίο ανάπτυξης αλλά και το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι γενικοί κλάδοι ασφάλισης, αποφασίσαμε μαζί με άλλους συνεργάτες να ιδρύσουμε εταιρεία μεσιτικής διαμεσολάβησης. 

Ωστόσο, το έτος-ορόσημο στην καριέρα μου ήταν το 2009, όταν αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα επαγγελματικής αυτονόμησης, ιδρύοντας την Primary Link, τη μεσιτική εταιρεία που έκτοτε διευθύνω.

iw? Παρακαλώ, παρουσιάστε μας την εταιρεία. Εστιάζεστε ή ειδικεύεστε σε κάποιους κλάδους;

απ. Σκοπός μας είναι η σταθερή ανάπτυξη των εργασιών μέσω της διάκρισης του ονόματος της Primary Link στην αγορά για τον επαγγελματισμό των στελεχών της, τον ποιοτικό τρόπο προσέγγισης, ανάλυσης και παρουσίασης των ασφαλιστικών θεμάτων, την αξιοποίηση μιας σταθερά διευρυνόμενης τεχνογνωσίας και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση, με σεβασμό στον ασφαλιστικό θεσμό. 

Με αυτόν τον γνώμονα προσεγγίζουμε ολιστικά τις ασφαλιστικές ανάγκες των ασφαλισμένων, παρέχοντας ένα πλαίσιο υπηρεσιών διαμεσολάβησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής περίπτωσης που διαχειριζόμαστε κάθε φορά. 

Το πελατολόγιο της εταιρείας χαρακτηρίζεται από ευρεία γκάμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής δραστηριότητας και εταιρείες παροχής υπηρεσιών όλων των κατηγοριών, μέχρι πολυεθνικούς ομίλους, βιομηχανίες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Το χαρτοφυλάκιο συμπληρώνεται από σημαντικό αριθμό φορέων του δημόσιου τομέα, περιλαμβάνοντας ενδεικτικά κοινωφελείς οργανισμούς, εταιρείες ενέργειας και μεταφοράς, στις οποίες παρέχουμε συμβουλευτικές ασφαλιστικές υπηρεσίες σε διαδικασίες δημόσιων διαγωνισμών είτε για τις ασφαλιστικές ανάγκες των ίδιων των δημόσιων φορέων είτε για ασφαλιστικές ανάγκες σε δημόσιους διαγωνισμούς προμηθειών, υπηρεσιών και έργων.

 Η σύνθεση του χαρτοφυλακίου σχετικά με τον επιμερισμό των εργασιών περιλαμβάνει τη συντριπτική πλειονότητα των διαθέσιμων προϊόντων όλων των κλάδων ασφάλισης. Τα μεγαλύτερο μερίδιο ωστόσο το κατέχουν ο ευρύτερος κλάδος των ευθυνών (ασφαλιστήρια ευθύνης στελεχών διοίκησης, γενικής & εργοδοτικής ευθύνης, προϊόντων, περιβαλλοντικής ευθύνης και ασφαλιστήρια ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων) και ο κλάδος των επιχειρηματικών ομαδικών ασφαλίσεων. 

Το γεγονός αυτό καταγράφει μεν την εστίαση και προσήλωσή μας στους εν λόγω κλάδους, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι στερούμαστε ειδίκευσης στους λοιπούς κλάδους ασφάλισης. Θα έλεγα ότι τα μεγάλα ποσοστά που κατέχουν στο χαρτοφυλάκιό μας είναι περισσότερο απόρροια της πλήρους κατανόησης εκ μέρους μας της ιδιαίτερης σημασίας που έχουν στο σύγχρονο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, καλύπτοντας ασφαλιστικές ανάγκες ως αποτέλεσμα ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου νομικού, κοινωνικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος. 

iw? Βλέπετε επαγγελματικούς, εμπορικούς ή βιομηχανικούς κινδύνους στους οποίους αξίζει να δώσετε την προσοχή σας αυτήν την περίοδο;

απ. Το πλαίσιο των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες εν γένει μεταβάλλεται συνεχώς, προσαρμοζόμενο στις αντίστοιχα μεταβαλλόμενες οικονομικές, νομικές, κλιματικές, επιχειρηματικές και κοινωνικές συνθήκες. 

Παράλληλα, όπως καταγράφεται σε πλήθος σχετικών ερευνών, αυτό που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή είναι ο αντίκτυπος που έχουν κάποιοι από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, οι οποίοι πλήττουν άμεσα τη φήμη τους, με συνέπεια πολλές φορές την απώλεια του μεριδίου αγοράς που είχαν αποκτήσει πριν την επέλευση του κινδύνου. 

Η έκθεση της φήμης των επιχειρήσεων είναι απόρροια της ευκολίας και της αμεσότητας στη διάδοση των πληροφοριών που αφορούν την επιχειρηματική τους δράση, ειδικά σε περιπτώσεις που αυτή έχει επιφέρει ζημία σε τρίτα πρόσωπα, συνδράμοντας στη διαμόρφωση αρνητικού κοινωνικού αντίκτυπου για την επιχείρηση.

 Αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που πλήττουν δυνητικά την επιχειρηματική φήμη, εύλογα διαπιστώνουμε ότι τα ασφαλιστήρια που σχετίζονται με αυτούς είναι του ευρύτερου τομέα ευθυνών, είτε αφορούν διοικητικές ευθύνες είτε αστικές έναντι τρίτων και εργοδοτικές, συμπεριλαμβανομένων και των ευθυνών έναντι του περιβάλλοντος αλλά και της ευθύνης για την προστασία προσωπικών δεδομένων. 

Ως εκ τούτου, η άποψή μας είναι ότι η αναλυτική και προσεκτική μελέτη των ευθυνών που αναδεικνύει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και η αντιστοίχιση των ασφαλιστικών αναγκών με ένα επαρκές πλαίσιο ασφάλισης ανάλογα με τη φύση των εκάστοτε ευθυνών είναι μία από τις σημαντικές προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε επιτυχώς τα επόμενα χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*