cyber risks, digits on screen

Κορυφαίοι ομιλητές απαντούν για τις κυβερνοεπιθέσεις και το Cyber Insurance

Με τη 4η βιομηχανική επανάσταση να αποτελεί τη νέα κανονικότητα ή πρακτικές όπως η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση να βρίσκονται στη καθημερινότητα των πολιτών, οι απειλές του διαδικτύου αποτελούν ένα συνεχώς αυξανόμενο προβληματισμό.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε επίσης για επιχειρήσεις ή οντότητες στις οποίες διακυβεύονται ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι και κρίσιμες λειτουργίες.

Στο ερχόμενο Cyber Insurance & Incident Response Conference 2021 θα βρεθούν κορυφαίοι ομιλητές με γνώση επί των σύγχρονων κινδύνων. Ασφαλιστές, αντασφαλιστές, underwriters, brokers, αναλογιστές, πραγματογνώμονες και claims managers, risk managers, cyber/IT lawyers, insurance purchasers, CIO’s, DPO’s και άλλοι θα εξετάσουν τους κινδύνους που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία μιας εταιρείας, οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα των συστημάτων της, να επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα και τη φήμη της

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί και η ανάπτυξη της αγοράς της ασφάλισης cyber insurance, η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημαντικό εργαλείο διαχείρισης κινδύνου.

διαβάστε: Τρομάζουν οι κυβερνοεπιθέσεις, ανάχωμα στους κινδύνους το Cyber Insurance

Αυξάνονται οι απειλές

Σύμφωνα με έρευνα της EY, οι κυβερνοαπειλές που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, είναι μεγαλύτερες από ποτέ άλλοτε, καθώς οι επιθέσεις γίνονται πιο εκτεταμένες, εξελιγμένες και στοχευμένες, ενώ ένα αυξανόμενο ποσοστό δεν εντοπίζεται ποτέ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως για το 2020 το ετήσιο κόστος του κυβερνοεγκλήματος για την παγκόσμια οικονομία υπολογίζεται στα 5,5 τρις ευρώ, ποσό διπλάσιο από εκείνο του 2015.

Για το 2020 επίσης, έρευνα της ΕΥ έδειξε ότι έξι στις δέκα επιχειρήσεις είχαν καταγράψει κατά το τελευταίο 12μηνο, τουλάχιστον ένα σημαντικό περιστατικό κυβερνοεπίθεσης. Έκτοτε, η πανδημία και η αύξηση της τηλεργασίας έχουν πολλαπλασιάσει τους κινδύνους.

4 βασικές πτυχές

– Ποιες είναι τελικά οι τάσεις και οι προοπτικές της αγοράς ασφάλισης Cyber Insurance, στις αλλαγές της διαδικασίας ανάληψης κινδύνου λόγω της μεγάλης αύξησης των ζημιών λόγω ransomware από τις ασφαλιστικές εταιρίες;  Πως αντιδρούν οι πελάτες στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού λόγω πανδημίας;

– Τι ισχύει με την υφιστάμενη νομοθεσία, τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες προσεγγίζουν τη συμμόρφωση που απαιτείται;

– Ποια μέτρα τέλικα πρέπει να έχει εφαρμόσει ο ασφαλισμένος ή η υπό ασφάλιση εταιρία για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την ανταπόκριση στις σημερινές εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις. Οι εταιρίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να επενδύσουν σε στην ασφάλεια των συστημάτων τους και να συνεργαστούν με εξειδικευμένες εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων για να αντιμετωπίσουν το νέο τοπίο απειλών και να διατηρήσουν την ασφαλισιμότητά τους μακροπρόθεσμα.

-Πόσο έτοιμες είναι οι εταιρίες να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που προκύπτουν από περιστατικά παραβίασης ασφάλειας έχοντας ένα Πλάνο Αντιμετώπισης Περιστατικών, του οποίου η σωστή λειτουργία πρέπει να ελέγχεται σε τακτική βάση; Ένα Πλάνο Αντιμετώπισης Περιστατικών αποτελεί το εργαλείο διαχείρισης κρίσης, το οποίο θα βοηθήσει σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία στην μείωση των οικονομικών επιπτώσεων ενός περιστατικού.

Για αυτά και άλλα πολλά κρίσιμα ζητήματα: Έρχεται το Cyber Insurance & Incident Response Conference 2021