Η Marsh στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μεσιτών ασφαλίσεων

H Marsh, στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μεσιτών ασφαλίσεων, για ακόμη μια χρονιά, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσίευση δύο διεθνών ασφαλιστικών εντύπων, Best’s Review και Business Insurance.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το 2009 άγγιξαν τα 10.5 δισεκατομμύρια δολάρια παρουσιάζοντας 2.9 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα έσοδα από τον αμέσως επόμενο, στην κατάταξη, μεσίτη ασφαλίσεων. 

Μολονότι οι συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς ασφαλιστικές αγορές με συνεχή μείωση του κόστους ασφάλισης, δεν ευνοούν την αύξηση των εσόδων από εργασίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, η εταιρία από το πρώτο ήδη τρίμηνο του 2010 παρουσίασε αυξημένα έσοδα κατά  8%.

Η Marsh το τελευταίο δωδεκάμηνο έχει προβεί σε σημαντικές εξαγορές με μεγαλύτερη αυτή της HSBC Insurance Brokers έναντι του ποσού των 219.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εξαγορά που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2010 αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την ηγετική παρουσία της Marsh σε χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Ο Dan Glaser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Marsh Inc., μιλώντας στην έκδοση Business Insurance είπε ότι η γνώση και εξειδίκευση των στελεχών της, η καινοτομία και η εξυπηρέτηση που προσφέρει στους πελάτες της αποτελούν τα δυνατά σημεία της. Αναφέρθηκε επίσης στις διάφορες πρωτοβουλίες της Marsh, που  την διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό της, όπως το Marsh Market Information portal, όπου οι πελάτες της ενημερώνονται για την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιριών, το Marsh 3D μια πλατφόρμα χαρτογράφησης των κινδύνων που βοηθά τις επιχειρήσεις να αναλύσουν την ανταπόδοση του κεφαλαίου κινδύνου, ενώ πρόσφατα η Marsh διέθεσε ένα ακόμη portal στην υπηρεσία των πελατών της ,το Global Benchmarking Portal, με στοιχεία αγοράς και κόστους βασικών κλάδων ασφάλισης για 20 περίπου διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης των πελατών της.