Εμπορικές Ασφαλίσεις: Πιο ήπιες οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές – τι λέει η Marsh

Οι τιμές στις εμπορικές ασφαλίσεις παγκοσμίως παραμένουν ανοδικές (+9% το β τρίμηνο), όμως η αύξηση είναι η ηπιότερη καθώς μετριάζεται στους περισσότερους κλάδους σχεδόν σε όλες τις γεωγραφικέ περιοχές.

Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που καταγράφειο ο παγκόσμιος μεσίτης αντασφαλίσεων Marsh εξηγώντας πως οι μικρότερες  αυξήσεις είναι αποτέλεσμα των χαμηλότερων ρυθμών ανάπτυξης.

Ανά αγορά 

Το Ηνωμένο Βασίλειο, με σύνθετη αύξηση των τιμών κατά 11% (από 20% το 1ο τρίμηνο του 2022), γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση στις μέσες αυξήσεις τιμών. Στις ΗΠΑ, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 10% (μείωση από 12%), στον Ειρηνικό κατά 7% (μείωση από 10%), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική κατά 5% (μείωση από 6%), στην Ασία κατά 3%. και κατά 6% στην Ηπειρωτική Ευρώπη (και τα δύο ίδια με το προηγούμενο τρίμηνο).

Σε άλλα στοιχεία από τη Marsh

Οι παγκόσμιες τιμές ασφάλισης ακινήτων αυξήθηκαν κατά 6% κατά μέσο όρο το δεύτερο τρίμηνο του 2022, έναντι αύξησης 7% το προηγούμενο τρίμηνο. Η τιμολόγηση των ατυχημάτων αυξήθηκε κατά 6% κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με 4% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η συνολική τιμολόγηση σε χρηματοοικονομικές και επαγγελματικές γραμμές, με γνώμονα τον κυβερνοχώρο, είχε και πάλι το υψηλότερο ποσοστό αύξησης στις κύριες κατηγορίες ασφαλιστικών προϊόντων, στο 16%. Ωστόσο, αυτό μειώθηκε από 26% το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα ποσοστά για την ασφάλιση διευθυντών και αξιωματικών μειώθηκαν στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Ειρηνικό.

Οι τιμές των ασφαλίσεων στον κυβερνοχώρο συνέχισαν να αυξάνονται σημαντικά, αν και ο ρυθμός αύξησης επιβραδύνθηκε το τρίμηνο, σε 79% στις ΗΠΑ και 68% στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σύγκριση με 110% και 102%, αντίστοιχα, το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αποτίμηση έχει γίνει κομβικό σημείο για τους ασφαλιστές, λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού, καθώς και από τον πληθωρισμό απαιτήσεων σε περιπτώσεις όπου τα προσαρμοσμένα ποσά ζημιών υπερβαίνουν τις αναφερόμενες αξίες.

Lucy Clarke, Marsh: Να βρούμε τη πιο ανταγωνιστική τιμολόγηση εν μέσω πολλών προκλήσεων

Σχολιάζοντας την έκθεση, η Lucy Clarke, Πρόεδρος, Marsh Specialty και Global Placement, δήλωσε: «Σε μια εποχή παγκόσμιας επιχειρηματικής αβεβαιότητας, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, της διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας και του αυξανόμενου πληθωρισμού, οι συνθήκες εμπορίου παραμένουν δύσκολες για πολλούς Βλέπουμε επίσης τον αντίκτυπο του αυξανόμενου πληθωρισμού στις ασφαλιστικές αξίες και στην αύξηση των ανοιγμάτων, που έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τις τιμές των ασφαλιστών.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να βρούμε την πιο ανταγωνιστική τιμολόγηση και κάλυψη για να καλύψουμε τις ανάγκες τους σε αυτό το ασταθές περιβάλλον».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*