Πιο φτηνά τα τιμολόγια των cyber ασφαλίσεων;

της Ελενας Ερμείδου

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τιμολόγια των cyber ασφαλίσεων μειώθηκαν κατά 2% το τρίτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με αύξηση 1% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την Marsh. McLennan. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη με τα τιμολόγια των εμπορικών ασφαλίσεων που σημείωσαν αύξηση 3%, συνεχίζοντας για 24ο τρίμηνο το ράλι των αυξήσεων.

Στις ΗΠΑ οι τα τιμολόγια εμπορικών κινδύνων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 4% συνέχεια των δύο προηγούμενων τριμήνων. Στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 10% (από 8% το δεύτερο τρίμηνο).

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, οι τιμές των ασφαλίστρων αυξήθηκαν κατά 4% (από 5% το δεύτερο τρίμηνο). Στ τον Ειρηνικό, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1% (από 2%) ενώ παρέμειναν σταθερές στην Ασία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τιμές μειώθηκαν κατά 1% (σε σύγκριση με αύξηση 1% το δεύτερο τρίμηνο). Στον Καναδά, οι τιμές το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 1%, και η Ινδία, η Μέση Ανατολή και η Αφρική κατέγραψαν αύξηση 3%.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια Περιουσίας, αυτά αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 7% μετά από μία αύξηση 10% τα προηγούμενα τρίμηνα, και τα τιμολόγια στα Ατυχήματα κατά 3%, στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*