Κανάκης: Σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου

Ανοικτό το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικής συνεργασίας ή εξαγοράς από την Κανάκης άφησε για το άμεσο μέλλον ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Στέλιος Κανάκης. 

Ο κ. Κανάκης ανέφερε ότι μέσω της συνεργασίας αυτής στοχεύει στην εκμετάλλευση συνεργιών είτε μέσω ενός διευρυμένου δικτύου διανομής είτε μέσω της δημιουργίας μεγαλύτερης γκάμας ποιοτικών προϊόντων. 

Γενικότερα η Κανάκης θα προσπαθήσει στα επόμενα χρόνια να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης και για το λόγο αυτό θα προχωρήσει στη δημιουργία σύγχρονου logistics center στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στη Σόφια μία επένδυση που αναμένεται να κοστίσει περί τα 4 εκατ. ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη αγορά ο κ. Κανάκης ανέφερε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια διείσδυσης μέσω της συνεργασίας με γνωστή βουλγαρική εταιρεία του κλάδου και της δημιουργίας προϊόντων που ταιριάζουν στις γευστικές συνήθειες του βουλγάρικου λαού. 

Για την ελληνική αγορά ο κ. Κανάκης είπε ότι γίνεται συνεχής προσπάθεια κατάκτησης μεριδίων από την πίτα των 100 εκατ. ευρώ της εγχώριας αγοράς. 

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει 2.350 άμεσους και 4.000 «έμμεσους» πελάτες, στους οποίους μπορεί να διανέμει τα προϊόντα της μέσα σε μία μέρα από την πραγματοποίηση της παραγγελίας, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις η εταιρεία έχει από το 2001 μέση αύξηση τζίρου η οποία κυμαίνεται μεταξύ 5% και 7% ετησίως, ενώ η πορεία της αυτή δεν διαταράχθηκε ούτε το 2009, οπότε ο κύκλος εργασιών αναμένεται να φτάσει τα 19 εκατ. ευρώ από 18,7 εκατ. ευρώ το 2008. 

Ειδικότερα για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα ανέλθει στα 19 εκατ. ευρώ έναντι 18,732 εκατ. ευρώ που ήταν το 2008, τα κέρδη της εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 3%-5%, ενώ ο όγκος πωλήσεων θα «τρέξει» με ρυθμό ανάπτυξης 5%. Για την επόμενη χρονιά εκτιμάται ότι η εταιρεία θα επιτύχει αύξηση του όγκου πωλήσεών της κατά 8%.