Πτώση στα κέρδη των Γερμανικών κ’ Γαλλικών ασφαλιστικών βλέπει AM Best

της Ελενας Ερμείδου

Πτώση στα κέρδη των Γαλλικών και Γερμανικών ασφαλιστικών το πρώτο, 6μηνο 2016 προβλέπει η AM Best λόγω των αξιώσεων που συγκεντρώνονται εκ των φυσικών καταστροφικών συμβάντων που σημειώθηκαν στα τέλη Μαίου – αρχές Ιουλίου, ωστόσο, δεν θα υπάρξουν αρνητικές αξιολογήσεις, αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης για τις (αντ)ασφαλιστικές.

Σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε AM Best και φέρει το τίτλο «French and German Floods to Dampen Insurers», οι ασφαλισμένες ζημιές στην ασφαλιστική αγορά της Γαλλίας από τις πλημμύρες που προήλθαν από τις καταιγίδες Elvira και Friederike εκτιμάται να κυμανθούν μεταξύ 900 εκατ. – 1,4 δις ευρώ και περίπου 1,2 δις ευρώ στην ασφαλιστική αγορά της Γερμανίας.

Στα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρεται ότι οι ζημιές κυρίως αφορούν στο κλάδο περιουσίας, αυτοκινήτου, στους εμπορικούς κινδύνους..

Στην Γερμανία αναφέρει η AM Best θα υπάρξουν περισσότερες ανισότητες μεταξύ οικονομικών και ασφαλισμένων ζημιών συγκριτικά με την Γαλλία,  μια και ο βαθμός διείσδυσης στην χώρα είναι χαμηλότερος.

Ο υψηλότερος βαθμός διείσδυσης στην Γαλλία αποδίδεται στην παρουσία της κρατικής αντασφαλιστικής Caisse Centrale de Réassurance (CCR).

Με δεδομένο την χαμηλή ασφαλιστική διείσδυση στην προστασία κατοικιών, στην Γερμανία, οι οικονομικές ζημιές εκτιμάται να είναι σημαντικά υψηλότερες των ασφαλισμένων ζημιών.

Στην Γερμανία σημειώνει η AM Best θα πληγούν δυσανάλογα οι τοπικοί ασφαλιστές, έχοντας μελετήσει τα σημεία που ξέσπασαν οι καταιγίδες.