“Πολεμική ατμόσφαιρα” στην 6η ΥΠΕ

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους γιατρούς η επιμονή της 6ης Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας να μην διορίζει στις μονάδες του ΠΕΔΥ όσους έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για να διατηρήσουν τα ιατρεία τους και έχουν κερδίσει.
«Εάν το Κράτος φέρεται έτσι στους εργαζόμενους – και μάλιστα σε εκείνους που έχουν δικαιωθεί από τα Δικαστήρια – τότε, ποιο είναι το εργασιακό μέλλον στη Χώρα μας;»διερωτάται η ΠΟΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ, τονίζοντας ότι το θέμα ξεπερνά κατά πολύ το χώρο της Υγείας, αφορώντας πλέον τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον τόπο.
Για το ζήτημα, μάλιστα, συνεδρίασε εκτάκτως η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, διαπιστώνοντας ότι με βάση την απόφαση του δικαστηρίου η Διοίκηση της ΥΠΕ παρανομεί και μάλιστα υποχρεούται να καταβάλλει αποζημίωση 300 ευρώ για κάθε γιατρό και κάθε μέρα της παράβασης.
«Τη ρήτρα των 300 ευρώ ανά ημέρα και ανά γιατρό θα την πληρώσει από την τσέπη του ο κ. Γιαννόπουλος ή θα την επιβαρυνθεί ο Ελληνικός λαός;» λέει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ, Παναγιώτης Ψυχάρης τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα των μελών της, ενώ καλεί τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και τον Υπουργό Εργασίας, να λάβουν αμέσως θέση.
Τα δικαστήρια έχουν κερδίσει εδώ και 9 μήνες, 18 γιατροί στην 6η ΥΠΕ, οι οποίοι διεκδικούν με βάση τα ασφαλιστικά μέτρα να εργαστούν εντός των Μονάδων του ΠΕΔΥ, χωρίς διακοπή του ελεύθερου επαγγέλματός τους. Ανάλογες αποφάσεις εκκρεμούν για άλλους 100-150 γιατρούς και αναμένεται να εκδικαστούν σε λίγους μήνες.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr