Όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν στην Υγεία στο 6o Pharma & Health Conference

Η Βιωσιμότητα του συστήματος υγείας, η Φαρμακευτική πολιτική, η Ηλεκτρονική υγεία (e-Health) και η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού Pharma & Health Conference 2015, που έχει ως σκοπό να θέσει σε ανοιχτό και δημόσιο διάλογο όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας, ώστε να γίνει επιτέλους ένα κρίσιμο βήμα για να αποκτήσει η χώρα ένα στρατηγικό σχέδιο για την υγεία των Ελλήνων.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στο Divani Caravel, από την ETHOS EVENTS, το περιοδικό Pharma & Health Business και το portal virus.com.gr, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται το σύστημα υγείας της χώρας. Η απελθούσα κυβέρνηση είχε θέσει ως άμεση προτεραιότητά της την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας. Ειδικότερα, είχε εστιάσει στη λήψη μέτρων με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης των ανασφαλίστων στις υπηρεσίες υγείας και την πρόσληψη περίπου 4.500 εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εντός του 2015.
Ακόμη, είχε εξαγγείλει μια σειρά μέτρων, όπως:
• Την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των δομών υγείας με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης.
• Ενεργοποίηση της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με στόχο την αποζημίωση φαρμάκων και ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού με βάση την αποδεδειγμένη θεραπευτική αξία
• Συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια
• Αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με βασικό άξονα το γενικό, οικογενειακό γιατρό και αξιοποίηση των γιατρών του ΠΕΔΥ.
• Νέου τύπου συμβάσεις με τους ιδιώτες παρόχους.
• Καθιέρωση κλειστού προϋπολογισμού για τα λεγόμενα φάρμακα υψηλού κόστους
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει στην πράξη. Γεγονός που σε συνδυασμό με την εντεινόμενη έλλειψη ρευστότητας και τη γενικότερη αβεβαιότητα για την οικονομική πορεία της χώρας, έχουν τρομακτικό αντίκτυπο. Επαγγελματίες υγείας, φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ιδιώτες πάροχοι του ΕΟΠΥΥ ανησυχούν όσο ποτέ για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.
Υπ’ αυτό πρίσμα, το 6ο Pharma & Health Conference περιλαμβάνει 4 στρογγυλά τραπέζια τα οποία θα προσεγγίσουν τις απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
1. Υπάρχει λύση στο γόρδιο δεσμό για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας;
2. Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες στη χάραξη εθνικής πολιτικής στον τομέα του φαρμάκου;
3. Εφικτός στόχος ή απατηλό όνειρο η ΠΦΥ;
4. Τι θα προσφέρει το σύστημα Taxis στην υγεία;
ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Στο φετινό φαρμακευτικό συνέδριο προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησής του σε ζωντανή μετάδοση (live casting & streaming) μέσω της ιστοσελίδας pharma.ethosevents.eu. Σύντομα θα αναρτηθούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής και παρακολούθησης του συνεδρίου μέσω web.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 6ο Pharma & Health Conference και για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr