“Κόλλησε” το 40% των συμβολαίων αυτοκινήτου από τα capital controls

Από το Σεπτέμβριο αναμένουν οι ασφαλιστικές την πλήρη ομαλοποίηση των ανανεώσεων συμβολαίων στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, καθώς και σε άλλους βασικούς κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων.

Η εμπλοκή που προκλήθηκε στις συναλλαγές λόγω επιβολής των capital controls στις τράπεζες είχε ως αποτέλεσμα τη μη ανανέωση του 40% των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Αυτοκινήτων, σε έναν μήνα μάλιστα όπως αυτός του Ιουλίου, κατά τον οποίο λόγω Αυγούστου συσσωρεύεται μεγάλος φόρτος εργασίας.

Υπό αυτή την έννοια, φέτος τον Αύγουστο δεν θα είναι λίγοι οι ασφαλιστές που δεν θα απολαύσουν τις διακοπές τους ή που θα υποχρεωθούν να περικόψουν το διάστημα των διακοπών τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση την οποία κάνουν στελέχη της αγοράς μετά την επιβολή των capital controls, την παρτίδα φαίνεται ότι έσωσε το e-banking,μέσω του οποίου ανανεώθηκε το 30% των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, τότε στην πλειονότητά τους τα κυκλοφορούντα οχήματα θα παρέμεναν ανασφάλιστα.

Ανώτατο στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας τόνισε επίσης ότι «οι ανανεώσεις στις οποίες προχώρησαν ορισμένες επιχειρήσεις δίχως την είσπραξη ασφαλίστρων, μπορεί να έδωσαν λύση στο πρόβλημα, μπορεί να διατήρησαν «ζωντανούς» τους πελάτες, όμως θα πρέπει να δούμε το πώς αντέδρασαν οι εταιρείες σε περιπτώσεις τροχαίων με ασφαλιστήρια τα οποία δεν είχαν καλυφθεί οικονομικά». Το ίδιο στέλεχος υπονόησε ότι είναι πολύ πιθανό σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις οδηγοί να παρέμειναν τελικά ανασφάλιστοι.