«Κλείνει» το deal ERGO-ΑΤΕ Ασφαλιστική

 

 

Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για την αποτίμηση τη ΑΤΕ Ασφαλιστική άρχισε το τελευταίο διάστημα μεταξύ της Ergo Ασφαλιστική και της Πειραιώς, του μετόχου της προς πώληση εταιρείας. Όπως έχει αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο του το iw η όλη διαδικασία οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

 

Σύμφωνα με τις πηγές του iw, στις προθέσεις και των δύο πλευρών είναι η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αισιοδοξία για να κλείσει το deal υπάρχει, ωστόσο θα πρέπει και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια σειρά νέων δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την επιβολή των capital controls.

 

Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί επηρέασαν αρνητικά την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς, επιδρώντας καθοριστικά στη διαμόρφωση των μεγεθών του κλάδου Ζωής. Οι δύο πλευρές καλούνται τώρα να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις των capital control στην ΑΤΕ Ασφαλιστική, και εν συνεχεία να συμφωνήσουν και για το τίμημα στο οποίο θα πουληθεί τελικά η εταιρεία.

 

Σε ότι αφορά τα νομικά κολλήματα τα οποία είχαν, αρχικά, ανακύψει με την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική και αφορούσαν στη θυγατρική της εταιρείας στη Ρουμανία, έχουν πλέον ξεπεραστεί, οπότε το όλο ενδιαφέρον είναι πλέον εστιασμένο στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών πώλησης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*