back to top
32 C
Athens
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Καταρρέει το ΓΝΑ Αλεξάνδρα

Την αγωνία τους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών αλλά και για τη δική τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών.

Είναι ενδεικτικό πως στις τέσσερις μονάδες που λειτουργούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα η αναλογία νοσηλευτή ανά ασθενή είναι 1:10, με να αμφισβητείται ο ρόλος τους και να κρίνεται επικίνδυνη η λειτουργία τους. Το σωματείο εργαζομένων στο χώρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα τμήματα καθίστανται επιρρεπή σε ατυχήματα και λοιμώξεις, αφού η μείωση στο νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνάει το 50% των οργανικών θέσεων τη στιγμή που η προσέλευση ασθενών έχει ξεπεράσει το 30% της κανονικής δυναμικότητας. Στα όρια της υπερκόπωσης δουλεύουν στο μεταξύ οι τραυματιοφορείς-νοσηλευτές, αφού η αναλογία ξεπερνάει τον 1:100 κλίνες!

- Advertisement -

Άλλο παράδειγμα των δυνητικών κινδύνων που επιφέρει η ακραία υποστελέχωση στο «Αλεξάνδρα» αποτελεί ο παραϊατρικός τομέας. Σύμφωνα με το σωματείο, προκειμένου να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκτελούν χρέη που κανονικά ανήκουν σε υπαλλήλους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Εντύπωση προκαλεί, επίσης, η αναφορά ότι για ολόκληρο το νοσοκομείο υπάρχει μόλις 1 κλιβανιστής, ο οποίος δεν μπορεί να πάρει άδεια αλλά ούτε και να ασθενήσει. Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών τα προβλήματα είναι καθημερινά στο μικροβιολογικό τμήμα και στην αιμοδοσία, ενώ και οι διοικητικές υπηρεσίες καταρρέουν καθώς βασίζονται σε μόλις 2 υπαλλήλους αντί για 6.

Το οριακό σημείο λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει οδηγήσει τους αρμόδιους να εξετάζουν το ενδεχόμενο σύμπτυξης των τμημάτων, καταγγέλλει το σωματείο στο χώρο, τονίζοντας πως αυτό συνεπάγεται τη μείωση των ενεργών κλινών. Για τα προαναφερόμενα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας έγγραφες δεσμεύσεις για την άμεση επίλυσή τους. Στην κατεύθυνση αυτή, την Τρίτη 17/5 θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α΄ ΥΠΕ και τηνΤετάρτη 18/5 και ώρα 12:00 θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας επί της Βασ. Σοφίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέες προτάσεις των φαρμακοβιομηχανιών για τις ελλείψεις

Διαφάνεια σε όλη την αλυσίδα της τροφοδοσίας ζητά  ο ΣΦΕΕ με επιστολή του  στον υπουργό Yγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων. Πέρα των συστηματικών

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Υπερσυμμετοχή Διαμεσολαβητών στην εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Ε.Ε.Α

Εντυπωσιακή ανταπόκριση, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κατέγραψε η εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών

Θεσμική συνάντηση εργασίας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πραγματοποιήθηκε η 1η θεσμική συνάντηση εργασίας της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) με την νέα Υφυπουργό Εργασίας

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Επανεκλογή του Σπ. Μπαρκούζου, Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea στο Δ.Σ. της AMICE

Ο κ. Σπύρος Μπαρκούζος, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea, επανεξελέγη ως μόνιμο μέλος, με τριετή θητεία έως το 2028 στο Δ.Σ. της AMICE

Υπερσυμμετοχή Διαμεσολαβητών στην εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Ε.Ε.Α

Εντυπωσιακή ανταπόκριση, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κατέγραψε η εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών

Συνέδριο Δικτύου Πωλήσεων NN Hellas: “A Symphony of Success – Ο Πελάτης δίνει το ρυθμό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο Δικτύου Πωλήσεων της NN Hellas, την Δευτέρα 2 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Θεσμική συνάντηση εργασίας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πραγματοποιήθηκε η 1η θεσμική συνάντηση εργασίας της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) με την νέα Υφυπουργό Εργασίας

Ολοκληρωμένη Προστασία από Ατυχήματα με τα Νέα Προγράμματα «Personal Accident Protect» της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική μέλος του Ομίλου INTRACOM, πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία νέων, ανταγωνιστικών και ευέλικτων προγραμμάτων