back to top
23.8 C
Athens
Τετάρτη 13 Μαΐου 2026

Κλείνουν κλίνες ΜΕΘ; Οι κινήσεις της Αριστοτέλους – Όλο το ρεπορτάζ

Όπως αναφέρει η ΈΝΕ, επικαλούμενη έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι διοικήσεις των νοσοκομείων ενημερώνουν επισήμως τους ενδιαφερόμενους ότι δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης της ισχύουσας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του νόμου.
«Είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΝΕ Δημήτρης Σκουτέλης.
«Με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργούν τα ελληνικά νοσοκομεία. Η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών καθίσταται αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ», τονίζει ο ΓΓ της ΕΝΕ Αριστείδης Δάγλας.
Τι σχεδιάζει η Αριστοτέλους

Ωστόσο, κύκλοι του Υπουργείου Υγείας επιμένουν στο Virus πως λύση έχει βρεθεί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η Αριστοτέλους βρήκε μια λύση «μπάλωμα» για το πρόβλημα, με στόχο να κερδίσει χρόνο έως την οριστική του επίλυση.
Μάλιστα, το Υπουργείο παραδέχεται πως νομοθετικά δεν προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων και, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του Virus, θα προχωρήσει άμεσα σε 3μηνες συμβάσεις μίσθωσης έργου με δελτίο παροχής υπηρεσιών, μέσω των νοσοκομείων αυτή τη φορά.
Κάνει λόγο, δε, για τη λήξη εντός του Οκτωβρίου της συντριπτικής πλειονότητας των διετών συμβάσεων ορισμένου χρόνου 40 γιατρών και 190 νοσηλευτών οι οποίοι κυρίως στελεχώνουν ΜΕΘ.
Προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι άνθρωποι που θα υπογράψουν με μπλοκάκι θα είναι οι ίδιοι, θα ζητηθεί να διαθέτουν διετή εμπειρία.
Η οριστική λύση, ώστε να ανοίξουν και επιπλέον κρεββάτια, εκτιμάται ότι θα προκύψει από την προκήρυξη, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, περίπου 500 θέσεων για ΜΕΘ. Πρόκειται για θέσεις περίπου 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών με τις διαδικασίες για την προκήρυξη να είναι σε εξέλιξη.
Επιπλέον, στελέχη του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν ότι στην κατανομή 2500 θέσεων μόνιμου προσωπικού που ευελπιστούν ότι θα ολοκληρωθεί πριν την εκπνοή του 2015, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη τόσο για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όσο και για τις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

- Advertisement -

 

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κρίσιμη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ξάνθης λόγω μη λειτουργίας της ΜΕΘ

Το βασικό πρόβλημα αφορά την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, παρότι το νοσοκομείο διαθέτει κατάλληλες υποδομές

ΕΟΠΥΥ: Νέο πλαίσιο για τις κλίνες ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές από το 2026

Με βάση το επικαιροποιημένο πρότυπο σύμβασης και τις διατάξεις του ΕΚΠΥ, αυστηροποιούνται οι κανόνες διαθεσιμότητας και αποζημίωσης των κλινών

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές ελλείψεις και ανισότητες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σύμφωνα με νέες έρευνες

Πρωτιά στην έλλειψη πρόσβασης λόγω οικονομικών και γεωγραφικών εμποδίων, υπερπροσπάθεια προσωπικού και εξάντληση πόρων μεταξύ των πορισμάτων

Μελέτη Τσιόδρα διαψεύδει Μητσοτάκη – Στο 88% η θνητότητα εκτός ΜΕΘ!

Τεράστια διαφορά στη θνητότητα εκτός ΜΕΘ καταγράφει μεγάλη μελέτη στην Ελλάδα. Η θνηνότητα εκτός ΜΕΘ φθάνει στο 88% ενώ εντός ΜΕΘ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 62%, γεγονός που καταρρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς του Κ. Μητσοτάκη ότι όσοι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν την ίδια φροντίδα με εκείνους που νοσηλεύονται στην εντατική.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Eurolife FFH επεκτείνει το δίκτυο του My Health F1rst

Με την προσθήκη των νοσοκομείων του Ομίλου HHG η ασφαλιστική προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές και προνόμια στους ασφαλισμένους της

Ειρ. Αγαπηδάκη: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό – Η χώρα έχει λάβει τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας»

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε εκτενώς για το ζήτημα του χανταϊού και την πορεία του προγράμματος ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

Ο αθέατος κίνδυνος από τον καπνό των πυρκαγιών: νέα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο

Ακόμη και χαμηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων PM2.5 συνδέθηκαν με σημαντική αύξηση κινδύνου

Universal Life: Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης και διεύρυνσης του δικτύου της, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων της σε Κύπρο και εξωτερικό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

To ΕΕΑ… πρασίνισε πυρόπληκτη περιοχή του Χαλανδρίου

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Άνω Πάτημα, όπου έφτασαν οι φωτιές του 2024, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αναγέννησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Ισχυρό ξεκίνημα το 2026 η Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας – Βίντεο

«Σε καλό δρόμο» προκειμένου να επαληθεύσει την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 17,4 δισ. ευρώ

Optima bank: Kέρδη +22%, όλα τα μεγέθη πάνω από +34%

Η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) στο 25% παραμένει με διαφορά η υψηλότερη στην ελληνική αγορά αλλά και από τις υψηλότερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Οι καλύτερες χώρες για γυναικεία επιχειρηματικότητα

Νέα παγκόσμια έρευνα από τους ειδικούς ασφάλισης μικρών επιχειρήσεων της iSelect – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 18 Ιούνιου, ενόψει των εξετάσεων της Θεσσαλονίκης στις 27 του μήνα