back to top
23.8 C
Athens
Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026

Φ. Ζέρβας: Το ΕΚ εγγυητής και αρωγός των συμπολιτών μας που επλήγησαν οικονομικά και σωματικά

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων συνεχούς προσφοράς, το επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου ήρθε να αναδείξει τον κοινωνικό του ρόλο και να ενισχύσει τον δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια, την ασφαλισμένη οδήγηση και την προστασία των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

Το συνέδριο της 12ης Μαΐου συγκέντρωσε στο Divani Caravel εκπροσώπους της Πολιτείας, της ασφαλιστικής αγοράς, της επιστημονικής κοινότητας και ευρωπαϊκών οργανισμών.

- Advertisement -

Στην ενότητα των σύντομων συνεντεύξεων πολιτών που αποζημιώθηκαν από το Επικουρικό Κεφάλαιο προβλήθηκε σχετικό βίντεο, στην εισαγωγή του οποίου ο Φώτης Ζέρβας, Ταμίας Διαχειριστικής Επιτροπής, ΕΚ, και Διευθυντής Χαρτοφυλακίου Αυτοκινήτου, ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, αναφέρει:

«Βρίσκομαι στην Επιτροπή Ζημιών Αυτοκινήτου και έχω μια σφαιρική γνώση της κατάστασης του ΕΚ από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα. Καθημερινά κατά την κυκλοφορία με τα οχήματά μας στους δρόμους παρατηρούμε ότι συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα. Στα περισσότερα εξ αυτών οι ζημιωθέντες αποζημιώνονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες ασφαλίζονται τα υπαίτια οχήματα.

- Advertisement -

»Επιπλέον υπάρχουν και συμβάντα, τα οποία αφορούν κυρίως τις σωματικές βλάβες των ζημιωθέντων, όπου η υπαιτιότητα ανήκει σε όχημα άγνωστο. Σε τρεις περιπτώσεις λοιπόν –το ανασφάλιστο, το άγνωστο και το όχημα που ήταν ασφαλισμένο σε εταιρεία που πτώχευσε, που ανακλήθηκε η άδειά της– έρχεται το ΕΚ ως αρωγός των ζημιωθέντων να καταβάλει τις αποζημιώσεις που προβλέπονται – που θα κατέβαλλε και μια ασφαλιστική επιχείρηση.

»Έτσι, λοιπόν, θεωρώ ότι ο ρόλος του ΕΚ στην κοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντικός, λειτουργεί ως εγγυητής και αρωγός όλων αυτών των περιπτώσεων συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν πληγεί οικονομικά, αλλά πολλές φορές και στον τομέα της σωματικής τους υγείας».

Ακολούθησε η προσωπική μαρτυρία της Στάσας Αυδή, που υπήρξε θύμα τροχαίου εξαιτίας παραβίασης STOP από όχημα που έφερε πλαστές πινακίδες και κατόπιν εγκατέλειψε το σημείο. Η κ. Αυδή εξήρε την υπεύθυνη και άμεση εξυπηρέτηση από πλευράς ΕΚ, χωρίς υποβάθμιση του περιστατικού λόγω απουσίας σωματικής βλάβης.

Ο Διονύσης Μακρής, οδηγός δικύκλου, διηγήθηκε περιστατικό πτώσης και τραυματισμού με υπαιτιότητα ανασφάλιστου οχήματος. Του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει το ΕΚ και την οργανωμένη φροντίδα που προσφέρει, η οποία στην περίπτωσή του, όπως επισήμανε, λειτούργησε ιδιαίτερα ανακουφιστικά.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που το ΕΚ, μέσα και από την προσπάθεια των συναδέλφων υπαλλήλων και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής, έχει καταφέρει να είναι ένας υγιής οργανισμός και ευυπόληπτος στην κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας στον επίλογο του βίντεο.

 

Photo credits: Kalyvas Panagiotis, ClicknShoot

Σχετικές δημοσιεύσεις

40 χρόνια ΕΣΑΠΕ: Μεγάλη επετειακή εκδήλωση στις 16 Ιουλίου 2026 στο Μικρολίμανο

Μια βραδιά με έντονο συμβολισμό, καθώς θα συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το Επικουρικό Κεφάλαιο προειδοποιεί – Η λήξη του ασφαλιστηρίου και ο κίνδυνος της ανασφάλιστης οδήγησης

Η νέα καμπάνια ενημέρωσης αναδεικνύει ότι η ανασφάλιστη οδήγηση δεν προκύπτει πάντα από συνειδητή επιλογή ή αδιαφορία για τον νόμο

Generali: Διαμορφώνοντας ενεργά την επόμενη μέρα της ασφάλισης στην Ελλάδα

Η Ετήσια Εκδήλωση Προσωπικού ανέδειξε τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας αλλά και όλα όσα της επιτρέπουν να προπορεύεται των αλλαγών της αγοράς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του ΕΕΑ, έρχεται πανελλαδική δωρεάν καθοδήγηση για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Στόχος, να δοθούν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αξιοποιήσουν με επιτυχία το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Karavias Art Insurance και ΠΣΑΤ: Εκδήλωση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο και την αυθεντικότητα των έργων τέχνης

Με κεντρικό ομιλητή τον Γ. Οικονομόπουλο, δικηγόρο, εισηγητή του Ν. 5271/2026 και νομικό σύμβουλο της Εθνικής Πινακοθήκης

Όμιλος ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ: Εγκαίνια του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Πρότυπο Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης Περιστερίου

Η νέα υποδομή ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες του Ομίλου στους τομείς της ογκολογίας, καρδιολογίας, νευρολογίας και γενικής πυρηνικής ιατρικής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του ΕΕΑ, έρχεται πανελλαδική δωρεάν καθοδήγηση για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Στόχος, να δοθούν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αξιοποιήσουν με επιτυχία το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Karavias Art Insurance και ΠΣΑΤ: Εκδήλωση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο και την αυθεντικότητα των έργων τέχνης

Με κεντρικό ομιλητή τον Γ. Οικονομόπουλο, δικηγόρο, εισηγητή του Ν. 5271/2026 και νομικό σύμβουλο της Εθνικής Πινακοθήκης

Τα νεότερα για την ασφάλιση των επιχειρήσεων

Δηλώσεις ΕΑΕΕ στο «ΙW», τι συζητά με τους αντασφαλιστές και την Κυβέρνηση

Ο Φώτης Καλαμπαλίκης νέος Γενικός Διευθυντής της Be.Brokers

Αναλαμβάνει τον συντονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη των λειτουργικών δομών της εταιρείας, με στόχο ενισχυμένη ποιότητα υπηρεσιών προς τους Συνεργάτες