Αλλαγές στις πολιτικές προμηθειών για τις ασφαλιστικές

Ελενα Ερμείδου

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης των προμηθειών αστικής ευθύνης στο αυτοκίνητο βρίσκονται ορισμένες  εταιρείες  σύμφωνα με έγκυρες πηγές του I.W.  Πιο συγκεκριμένα, ασφαλιστικές εταιρείες με μεγάλο στόχο αυτοκινήτου θα προχωρήσουν στο επόμενο διάστημα σε μικρή αποκλιμάκωση (κατ’ αρχήν) των προμηθειών τους προς το 25% (μεσοσταθμικά) για τους συνεργάτες τους στον κλάδο αυτοκινήτου. Αντιθέτως, θα προχωρήσουν σε αυξήσεις προμηθειών για πωλήσεις ασφαλίσεων περιουσίας καθώς και Γενικών Αστικών Ευθυνών.

Οι δύο βασικοί λόγοι που οι εταιρείες θα προχωρήσουν σ’ αυτές τις πολιτικές είναι:

Α)  Έχουν αυξηθεί δραματικά οι ζημιές στον κλάδο αυτοκινήτου και σε συνδυασμό με τα καθηλωμένα ασφάλιστα, αυξάνεται το loss ratio (δείκτης ζημιών) με αποτέλεσμα ο κλάδος αστικής ευθύνης αυτοκινήτου να γίνεται προβληματικός και ζημιογόνος μετά από πολλά χρόνια.

Β) Oι εταιρείες αυτές που είναι Γενικών Ασφαλίσεων, θεωρούν ότι πρέπει να δημιουργήσουν πιο ισορροπημένα χαρτοφυλάκια  μεταξύ άλλων κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων που έχουν μεγάλες προοπτικές.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ουσιαστικά πριμοδοτούν τις ασφαλιστικές για να προχωρήσουν τις ασφαλίσεις περιουσίας αλλά και τις ασφαλίσεις Γενικών Αστικών Ευθυνών ενώ θέλουν να αυξηθεί και η ζήτηση για τις ασφαλίσεις Υγείας παιδιών που θεωρούνται κερδοφόρες για τις ασφαλιστικές.