back to top
17.9 C
Athens
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Μπαλαντέρ το αυτοκίνητο

Ακόμα και ο πιο θαρραλέος από εμάς σπάνια έχει το θάρρος να παραδεχτεί αυτό που γνωρίζει.

Πόσες ασφαλιστικές, πόσοι ασφαλιστές θέλουν την ζωή και την υγεία; Πόσοι θέλουν το αυτοκίνητο; Πόσοι είναι αυτοί που παραδέχονται ότι δεν θέλουν την ζωή και την υγεία; Πόσοι δουλεύουν παράλληλα με το αυτοκίνητο δυνατά την ζωή και την υγεία και πραγματικά προσπαθούν να ισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκια τους;

- Advertisement -

Τα τελευταία πέντε χρόνια ακυρώθηκαν πάνω από 600.000 ασφαλιστήρια υγείας. Το 2022 πάνω από 190.000. Μία καμπάνια για την υγεία θα ήταν θησαυρός.

Μιλάμε για διψήφια αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων υγείας, αλλά δεν λέμε τα ποσοστά των ασφαλισμένων που διακόπτουν τα ισόβια συμβόλαια υγείας και πάνε σε ετήσια, αποφεύγουμε να πούμε για τις αυξήσεις των τιμών.  Οι ασφαλισμένοι ψάχνουν να βρουν μία σανίδα για να είναι ασφαλείς αλλά δεν την βρίσκουν.

- Advertisement -

Βλέπουμε ωραίες καμπάνιες για τα ατυχήματα από τη μέθη που όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν βλέπουμε ωραίες καμπάνιες για την υγεία.

Να θέλουμε το αυτοκίνητο τόσο; Εεε.. μπορεί γιατί κανείς δεν ακυρώνει επειδή του ανέβηκαν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου .. είναι στη μέση το θέμα της υποχρεωτικότητας, βλέπετε . Ακόμα και αν ανέβουν, όπως έχουν ανέβει τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, και συνεχίζουν να ανεβαίνουν, οι μεταφορές συμβολαίων είναι γνώριμη συνήθεια της αγοράς. Ολοι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά.

Ευσυνείδητο βέβαια ότι θέλουμε να μειωθούν τα ατυχήματα, δύσκλα βέβαια με φωτογραφίες. Θα πρέπει το μάθημα να ξεκινήσει από την οικογένεια και τα σχολεία.

Ερωτήματα παρά ταύτα

Θέλουμε να προχωράμε μαζί με άλλους; Ή να προχωράμε μπροστά, ή να προχωράμε μόνοι μας; Πρέπει κανείς να ξέρει τι θέλει και ότι το θέλει.

Ο κόσμος έχει μπερδευτεί με την ασφαλιστική συνείδηση, δεν μπορεί να έχει ασφαλιστική συνείδηση για κινδύνους που δεν γνωρίζει, και για κάτι το οποίο του προκαλεί ορισμένες φορές του ανασφάλεια. Η υγεία και η ζωή είναι ένα κομμάτι για να νιώσει ασφαλής.

Διερωτάται, λοιπόν ο Ανασφάλιστος μήπως οι ασφαλιστικές πατάνε και στηρίζονται στην υποχρεωτικότητα, ενώ δίνουν δευτερεύουσα σημασία σε άλλους κινδύνους.

Δεν κατανοεί γιατί να δίνουμε αυστηρή επιμονή σε κινήσεις που δεν κάνουμε και μάλιστα είναι πολύ ορατές.

Ο Ανασφάλιστος δεν παρατηρεί μόνο για να παρατηρεί, αν γίνονταν αυτό θα ήταν αλλήθωρος και θα έκανε βεβιασμένες ατυχείς κινήσεις.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αξία στην υγεία και τη ζωή με διαφάνεια

Η κυβέρνηση, η αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, οι ασφαλισμένοι στην δημόσια και τα την ιδιωτική ασφάλιση, όλη η κοινωνία, οι υπουργοί και όλοι οι βουλευτές, όλοι οι εκπρόσωποι της Πολιτείας συμφωνούν ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να δώσει έμφαση και αξία στην υγεία και την ζωή.

Οι μη σωστές αποζημιώσεις στο αυτοκίνητο βλάπτουν το σύνολο της αγοράς

Η ασφαλιστική αγορά είχε ξεφύγει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τις παλιές κατηγορίες των ασφαλισμένων περί 'μη σωστής αποζημίωσης

Η παραμετροποίηση των ασφαλίστρων αυτοκινήτου μειώνει την ανάληψη ρίσκου 

Η ασφαλιστική αγορά αναμένει την εξειδίκευση του μέτρου περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. Οι απόψεις των στελεχών στο IW.gr...

Υποτιμολογήσεις στο αυτοκίνητο, ένας κρυφός πόλεμος ξεκινά

Κάτι σα να φαίνεται να γίνεται και πάλι με τις υποτιμολογήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου. Και φαίνεται απίστευτο μία και κάποια τιμολόγια αυτοκινήτου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

M. Tζωρτζωρής στο I.W: Η απαρχή μιας νέας εποχής που ήδη διαμορφώνει το μέλλον μας

Πέρα από τις ήδη γνωστές εξαγγελίες σας σχετικά με τα κίνητρα, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή τη μετάβαση.

Άννυ Τρύφων στο IW: Ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά τα νέα μέτρα

Η Άννυ Τρύφων, Αντιπρόεδρος & CEO, Designia Insurance Brokers, μίλησε στο insuranceworld.gr

Swiss Re: Οι καταστροφές με συνέργειες αντιμετωπίζονται, Baden-Baden 2024

Tην αρχή για τις νέες συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στο Baden Baden την κάνει η Swiss Re δίνοντας έμφαση στην αυξανόμενη αβεβαιότητα...

Π. Κασκαρέλης: Ως Υδρόγειος Ασφαλιστική, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την πολιτεία να αναγνωρίζει την κρισιμότητα του ζητήματος των φυσικών καταστροφών και να λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.: Eπαγγελματική εκπαίδευση για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης που διοργάνωσε η INTERLIFE Ασφαλιστική

Ευρωπαική Επιτροπή: Πρόταση για εκπαίδευση και επανεξέταση στην οδήγηση για τους άνω των 70 ετών 

Μία από τις σημαντικές παραμέτρων των ατυχημάτων στα μεγάλα και όχι μόνο, αστικά κέντρα είναι η μεγάλη έξοδος των ηλικιωμένων στους δρόμους.

Η Carglass® συμμετείχε στις «Ημέρες Καριέρας» του Kariera.gr στην Τεχνόπολη Αθηνών

Η Carglass® έδωσε δυναμικά το "παρών" στις «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώθηκαν από το Kariera.gr στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Mια σημαντική επένδυση του Ομίλου Affidea

Ενημέρωση για την σημαντική επένδυση του Ομίλου στο πλαίσιο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, καθώς και την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

Τι συζητούν σήμερα οι αντασφαλιστές στο Baden Baden

Ξεκίνησε χτες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 το συνέδριο των αντασφαλιστών στο Baden Baden στην Βάδη Βυρτεμβέργη με τις κύριες συζητήσεις των αντασφαλιστών να επικεντρώνονται στις συνθήκες της προσφοράς και της ζήτησης.