18 εκατ. ευρώ επενδύει η Ευρώπη Ασφαλιστική στη νέα συμφωνία με Intracom – Νέο μέλος του ΔΣ και η κα Λαβίνια Μακροπούλου

Συνεχίζεται το τσουνάμι των θετικών εντυπώσεων που προκάλεσε η ανακοίνωση του  «mega deal» μεταξύ της Intracom, της θυγατρικής της Intracom Properties, και του κ. Νικόλαου Μακρόπουλου, μοναδικού μετόχου της «Ευρώπη Ασφαλιστική».

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από την πλευρά της «Ευρώπη Ασφαλιστικής», η συμμετοχή της στο νέο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι ύψους 18 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια της συμφωνίας που προβλέπει τη συγχώνευση της Intacom Properties με την ΚΛΜ και τη μετονομασία της ΚΛΜ σε «Ευρώπη Holdings» και η οποία  αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου εξαμήνου. Θυμίζουμε πως επικεφαλής του σχήματος θα είναι ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης και ο κ. Νίκος Μακρόπουλος, με τον πρώτο να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου και τον δεύτερο να ορίζεται ως Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ μέλος του ΔΣ θα είναι και η κα Λαβίνια Μακροπούλου.

Τι ειπώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Intracom 

Η συμφωνία των δύο ανδρών – κκ. Κόκκαλη και Μακρόπουλου – προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, μια πολύ μεγάλη συζήτηση στην εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα, καθώς με αυτή τους την συνεργασία, η Ευρώπη Ασφαλιστική θα αποτελέσει έναν από τους ισχυρούς παίκτες της ελληνικής ασφαλιστικής αγορά.

Σύμφωνα και με νεότερο ρεπορτάζ του www.newmoney.gr , η Intracom ανακοίνωσε και επίσημα το σχέδιο για σταδιακή εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστική, έναντι 46,55 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευση των μετόχων του ομίλου.

Μάλιστα, παρουσία του κ. Μακρόπουλου, ο κ. Κόκκαλης ξεκινώντας την τοποθέτηση του ανέφερε πως στην πορεία του τελευταίου διαστήματος προέκυψαν ευκαιρίες για την Intracom Συμμετοχών, οι οποίες εξετάστηκαν προσεκτικά, με μία από αυτές να είναι η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της «Ευρώπη Ασφαλιστική», η οποία και ανακοινώθηκε επίσημα.

Αναφορικά με τη δομή της συμφωνίας ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως υπάρχει ένα business plan το οποίο επεξεργάζονται ήδη στελέχη των δύο πλευρών, με στόχο μέσα στο 2024 να γίνει η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο». Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το newmoney.gr, συμφωνήθηκε η εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική» και εν συνεχεία η δημιουργία ενός νέου εταιρικού σχήματος, υπό την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS» μέσω της συνένωσή της με την εισηγμένη στο Χ.Α. Κλουκίνας Λάππας (ΚΛΜ) και την Intracom Properties.

Mε βάση τη δομή του deal, η Intracom Holdings (μέτοχος κατά 100% της Intracom Properties) και μέτοχος στην ΚΛΜ (άμεσα έμμεσα κατά 88%) θα αποκτήσει αρχικά ποσοστό 65% και μετέπειτα το υπόλοιπο 35% της Ευρώπη Ασφαλιστική, έναντι συνολικού τιμήματος 46,5 εκατ. ευρώ.

Απόλυτα ικανοποιημένος ο κ. Μακρόπουλος

Σύμφωνα πάντα με το www.newmoney.gr, από την πλευρά του ο κ. Μακρόπουλος στην γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom

υπογράμμισε πως μετά από 40 χρόνια σταδιοδρομίας στο χώρο της ασφάλειας ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για τον ίδιο, με έναν μεγάλο όμιλο και έναν άνθρωπο, τον Σωκράτη Κόκκαλη, που εκτιμά και θαύμαζε πάντοτε. Θα είναι κοντά στην νέα εταιρεία ως διευθύνων σύμβουλος και θα μείνει με ποσοστό στο νέο σχήμα. «Αισθάνομαι ότι είμαι σε καλά χέρια και η εταιρεία θα προχωρήσει δυνατά για να γίνει ακόμη ισχυρότερη και μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες», σημείωσε χαρακτηριστικά.  Αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με την είσοδο του ομίλου Intracom η Ευρώπη θα πετύχει ακόμη υψηλότερους στόχους, ο κ. Μακρόπουλος υπογράμμισε πως η επόμενη ημέρα θα δημιουργήσει έναν νέο ισχυρό όμιλο. Σημειώνεται πως η Ευρώπη Ασφαλιστική είναι σταθερά κερδοφόρος και διαθέτει από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας. Συγκεκριμένα, οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) διαμορφώθηκαν σε 200,64% και 294,77% αντίστοιχα για το 2023, σημειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Νικόλαος Α. Μακρόπουλος: Διακεκριμένος Ηγέτης στην ελληνική ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Ένας Σερ, στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

O Όμιλος Ιντρακόμ επιδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης

Λαβίνια Μακροπούλου: Το μέλλον της ανήκει…