ΑΧΑ Ασφαλιστική: Αλλάζουμε το μέλλον μας

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων με θέμα «Φιλοδοξία ΑΧΑ/ αλλάζουμε το μέλλον μας» στο ξενοδοχείο Ledra Marriott το Σάββατο 3 Μαρτίου  2012, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις των διακεκριμένων στελεχών πωλήσεων. 

To θέμα του συνεδρίου ήταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου «Φιλοδοξία ΑΧΑ» το οποίο στηρίζεται σε δυο πυλώνες την πελατοκεντρικότητα και τη δημιουργία κουλτούρας εμπιστοσύνης και  επιτευγμάτων και σε τρεις προτεραιότητες την επιλεκτικότητα, την αποδοτικότητα και την επιτάχυνση. 

Το φετινό μήνυμα αναδείχτηκε μέσα από τον άριστο συντονισμό, την ποιότητα και την εξαιρετική λειτουργία όπως αυτή των γραναζιών ενός ελβετικού ρολογιού.

Η ΑΧΑ δημιούργησε για την έναρξη του συνεδρίου, με τη βοήθεια του μουσικού συγκροτήματος  ‘’ΕΤΣΙ’’ ένα τραγούδι αποκλειστικά για την εταιρεία, αποδίδοντας με μουσική και στοίχους τις αξίες και τον προσανατολισμό της.

Ο κ. Eric Kleijnen, Διευθύνων Σύμβουλος, έκανε λόγο για τις πρΕρρίκος Μοάτσος, Διευθυντής Λειτουργιώνοκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την απόδοση του Ομίλου ΑΧΑ αλλά και της εταιρείας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «ο Όμιλος είχε ισχυρή απόδοση σε ένα δύσκολο και ασταθές περιβάλλον». 

Με μια εκτενή αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα τόσο του Ομίλου όσο και της ΑΧΑ στην Ελλάδα, ο κ. Kleijnen ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους η Εταιρία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που ανακύπτουν μέσω της «Φιλοδοξίας ΑΧΑ». Πιο συγκεκριμένα, τα μεγέθη της ΑΧΑ στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν για το 2011 ως εξής: 

Στις Γενικές Ασφαλίσεις τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα ανήλθαν στα 107 εκ. Ευρώ, ενώ ο Δείκτης Λειτουργίας (Combined Ratio) βελτιώθηκε κατά 3 μονάδες. 

Στις Ασφαλίσεις Ζωής τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα ανήλθαν στα 90 εκ. Ευρώ. Τα μετά φόρων λειτουργικά κέρδη για το 2011 έφτασαν τα 13.8 εκ. Ευρώ. 

Η παρουσίαση του κ. Kleijnen ολοκληρώθηκε με τα βασικότερα επιτεύγματα της περυσινής χρονιάς καθώς και τις στρατηγικές προτεραιότητες για το νέο έτος. 

Θωμάς Πουφινάς, Offer DirectorΣτη συνέχεια, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Διευθυντής Λειτουργιών, αναφέρθηκε στην «Αποδοτικότητα» και συγκεκριμένα στη σημασία της ανάπτυξής της γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να παρέχει υπηρεσίες με σταθερή, υψηλού επιπέδου, εγγυημένη εξυπηρέτηση σε προσιτή τιμή. 

Ο κ. Μοάτσος δήλωσε: «Η ΑΧΑ αυξάνει  την αποδοτικότητά της επενδύοντας στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας, την ανάπτυξη του ανθρωπίνου δυναμικού και την παροχή σύγχρονων εργαλείων στους συνεργάτες. 

Η αποδοτικότητα είναι ένας από του άξονες που διασφαλίζουν ικανοποιημένους πελάτες και υποστηρίζουν την κερδοφόρο ανάπτυξη».

Κατόπιν, ο κ. Θωμάς Πουφινάς, Offer Director, ανέπτυξε την «Επιλεκτικότητα», την κατεύθυνση της «Φιλοδοξίας ΑΧΑ» που μας επιτρέπει να διαλέξουμε τις προτιμώμενες δραστηριότητες για να προσελκύσουμε τους προτιμώμενους πελάτες επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο τη βελτιστοποίηση της σχέσης απόδοσης – κινδύνου.  

Πιο συγκεκριμένα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με έντονη δραστηριοποίηση σε προϊόντα, τμήματα πελατών και γεωγραφικές περιοχές που προσθέτουν αξία και συμβάλλουν στην κερδοφορία, με τα κατάλληλα δίκτυα διανομής. Διαμαντή Χατζηστύλη, Διευθυντή Δικτύων Διανομής

Επιπλέον, ο κ. Πουφινάς επισήμανε ότι:  «Εστιάζουμε σε τμήματα πελατών στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξή μας, που  συνεισφέρουν στην κερδοφορία μας, όπως τη Μεσαία Τάξη, τις Νέες Οικογένειες και τους Επιχειρηματίες. 

Προχωρούμε σε προσεκτική επιλογή των εργασιών, στη βελτίωση του μίγματος εργασιών, εστιάζουμε σε προϊόντα που απευθύνονται στις ανάγκες των πελατών, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των συνεργατών και προσθέτουν αξία. 

Αυτά είναι η Υγεία, το Αυτοκίνητο, η Προστασία και η Περιουσία (Κατοικία, Επιχείρηση). Βελτιστοποιούμε έτσι την κατανομή κεφαλαίου, διασφαλίζουμε τις απαιτήσεις φερεγγυότητας (Solvency) και αυξάνουμε την προστιθέμενη αξία των νέων εργασιών».

Η αναφορά στην προτεραιότητα «Επιτάχυνση», πραγματοποιήθηκε από τον κ. Διαμαντή Χατζηστύλη, Διευθυντή Δικτύων Διανομής. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι: «οι συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί στην αγορά οδηγούν σε ραγδαίες αλλαγές στην ασφαλιστική μας βιομηχανία.
 
Κοσμάς Σμπιλής, Διευθυντής Πωλήσεων Agency SystemΟι αλλαγές αυτές είναι ευκαιρίες ανάπτυξης για τις εταιρίες που θα ανταποκριθούν πετυχημένα στις απαιτήσεις των πελατών για προσιτή τιμή στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, απλούς όρους και εγγυημένες υπηρεσίες. 

Η εταιρεία μας στοχεύει στην Επιτάχυνση της ανάπτυξής της στο χώρο του αυτοκινήτου, της υγείας μέσω των νέων προγραμμάτων Mediσυν και της προστασίας. 

Είμαστε ισχυρά τοποθετημένοι μέσω της πολυκάναλης διανομής και στοχεύουμε στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη του δικτύου agency με άξονα τα προαναφερθέντα προϊόντα, την περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών μας με πράκτορες και την ανάπτυξη της συνεργασίας πέρα από το αυτοκίνητο, στην υγεία, όπως και την αξιοποίηση της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Alpha Bank μέσω της συμμετοχής της στην διανομή προγραμμάτων αυτοκινήτου και υγείας. 

Η πολυκαναλικότητα μας διασφαλίζει την παρουσία μας σε πάνω από 1.000 σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα, την ενδυνάμωση των δικτύων μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών υποστήριξης και συναλλαγών, την απλοποίηση των προϊόντων και διαδικασιών, καθώς και την αυτοματοποίηση των λειτουργιών, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις απαραίτητες ασφαλιστικές υπηρεσίες στους πελάτες μας διασφαλίζοντας υψηλό βαθμό ικανοποίησης. Νιώθουμε οικονομικά βέβαιοι ως μέλη του 1ου ασφαλιστικού ομίλου παγκοσμίως».Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης Φυσίατρος - Νευρο-Βιοεπιστήμονας

Τέλος, ο κ. Κοσμάς Σμπιλής, Διευθυντής Πωλήσεων Agency System, στη ομιλία του εξήγησε ότι: «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία αξίας αυξάνοντας τα παραγωγικά μας όρια δίνοντας έμφαση στην ουσία της δουλειάς μας, που είναι η προστασία των πελατών μας. 

Θεωρούμε ότι τώρα είναι η δική μας ευκαιρία να καλύψουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δίνοντας λύση στους πελάτες μας σε κάθε στάδιο της ζωής τους. 

Στόχος μας είναι να γίνουμε το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο αποκλειστικό δίκτυο της αγοράς εκπροσωπώντας την Νο 1 ασφαλιστική Εταιρία στον κόσμο, όταν καθημερινή φροντίδα όλων μας είναι το πως θα προσφέρουμε ποιοτικότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας». 

Η ομιλία του κύριου Σμπιλή πλαισιώθηκε με τις παρουσιάσεις δυο διακεκριμένων ασφαλιστών, του κ. Περικλή Φαραό και του κ. Δημήτρη Κότσυφα, οι οποίοι μοιράστηκαν με τη δική τους φωνή την εμπειρία τους και πρακτικές για επιτυχία και αποτέλεσμα στη δουλειά τους.

Φέτος, η εταιρεία, θέλησε να επικοινωνήσει τα μηνύματά της με ένα ξεχωριστό τρόπο, προσκαλώντας μια ιδιαίτερη προσωπικότητα από το χώρο της επιστήμης. Ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης Φυσίατρος – Νευρο-Βιοεπιστήμονας, Βασίλειος Πικλέας, 1ος Βοηθός Συντονιστή, Παραγωγή Ζωήςχρησιμοποίησε αποτελέσματα και μεθόδους ιατρικής μεταδίδοντας με ένα μοναδικό τρόπο το μήνυμα για προσήλωση στους στόχους και συλλογική προσπάθεια δηλώνοντας «Μην πάτε μόνοι! Τρέξτε μαζί με άλλους!».

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με ένα cocktail κατά τη διάρκεια του οποίου συνεργάτες του Δικτύου Agency και προσωπικό είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν ευχάριστες στιγμές και να ανταλλάξουν όλοι μαζί σκέψεις και συναισθήματα με τον απόηχο του συνεδρίου. Την επιμέλεια της οργάνωσης είχε αναλάβει, μαζί με την ΑΧΑ, η Orama New Age Productions S.A