H Άννυ Τρύφων στο 14ο συνέδριο ICAP Credit Risk Management

Με κύριο μήνυμα το “Credit Risk in the Age of Disruption and Evolution”, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 14ο συνέδριο ICAP Credit Risk Management την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, σε υβριδική μορφή.

Το συνέδριο, πέραν άλλων επίκαιρων θεμάτων, συνεχίστηκε με αναφορά στο πλαίσιο και στα εργαλεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Παρόλο που το ESG οικοσύστημα στην Ελλάδα είναι σε πρώιμο στάδιο, εντούτοις αναδείχθηκε η προσπάθεια που γίνεται για μια αποτελεσματική διαχείριση ρίσκου βιωσιμότητας, μέσω των ESG Scores και Ratings. H αξία των δεδομένων και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών υποστηρίζουν σημαντικά αυτή την προσπάθεια. Ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναγνωρίστηκε και συζητήθηκε εκτενώς η κλιματική αλλαγής και οι κοινωνικές προεκτάσεις της, ενώ έγινε αναφορά στο πόσο σημαντική είναι η διαφάνεια στον τρόπο διοίκησης μιας επιχείρησης.

Ο Giorgio Costantino της CRIF, ανέλυσε την παρουσίαση του με τίτλο “ESG and CRIF Sustainability Framework: Creditworthiness evaluation, the role of data and advanced analytics”, με τον Αθανάσιο Βλαχόπουλο από την Τράπεζα Πειραιώς να μιλά για “Banking in the ESG era: Piraeus Bank leading the way in ESG and sustainable finance”.

Στη συνέχεια, οι ίδιοι συνεπικουρούμενοι από τους Κωνσταντίνο Τσολακίδη της Interamerican, την Άννυ Τρύφων της Designia Insurance Brokers, τη Λήδα Κοντογιάννη της MYTILINEOS και, ως συντονιστή, τον Δρ.Αλέξανδρο Μπένο της Cenergy (ViohalcoGroup), συμμετείχαν σε σχετικό Panel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*