Αύξηση της παραγωγής κατά 14% πέτυχε η Ευρωπαϊκή Πίστη

Σε θετική τροχιά κινείται η Ευρωπαϊκή Πίστη αφού δείχνει να διαθέτει ισχυρά αποθέματα δυνάμεων να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης στην ασφαλιστική αγορά.

Τα τελευταία στοιχεία παρουσιάζουν την εταιρεία να καταγράφει στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου αύξηση της παραγωγής της κατά 14% στα 73,5 εκατ. ευρώ, από 64,5 εκατ. ευρώ που ήταν η αξία της το αντίστοιχο περυσινό επτάμηνο.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στο εξεταζόμενο διάστημα ο κλάδος Ζωής δέχθηκε πιέσεις λόγω του αρνητικού κλίματος στην αγορά, ωστόσο η εισηγμένη πέτυχε σημαντικές επιδόσεις στις Γενικές Ασφάλειες, όπως και στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων, όπου οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης τράβηξαν ανοδικά το σύνολο της παραγωγής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία πρόκειται να εμφανίσει και φέτος καλό καθαρό αποτέλεσμα δεδομένου ότι οι δείκτες ζημιών στις γενικές ασφάλειες καταγράφονται βελτιωμένοι έναντι του 2010, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εισηγμένη δεν εμφανίζει απώλειες από τις επενδύσεις της λόγω της συντηρητικής πολιτικής την οποία ακολουθεί εν μέσω κρίσης.