Allianz: Ο δρόμος προς την κορυφή και την πρωτιά

της Ελενας Ερμείδου

Η κορυφαία εξαγορά των 207 εκατομμυρίων ευρώ  –Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη- στον ασφαλιστικών κλάδο, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση και, με οδηγό στο τιμόνι της ηγεσίας το νέο CEO Βασίλη Χρηστίδη έχει όλα τα εχέγγυα να οδηγήσει την Allianz στην μεγάλη πρωτιά.

Με πάνω από 5.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Με την Allianz να έχει πάρει πάνω από 5.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, άριστα εκπαιδευμένους από την Ευρωπαϊκή Πίστη και τον Χρήστο Γεωργακόπουλο, το σχέδιο εξαγοράς ήταν η ενοποίηση των δύο ασφαλιστικών και η παραμονή των δύο εμπορικών σημάτων γα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το οποίο σχέδιο ενοποίησης και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στόχος η 1η θέση στις γενικές ασφαλίσεις και ασφαλίσεις ζωής και υγείας

Ο ανταγωνισμός μεταξύ μεγάλων ασφαλιστικών θα ενταθεί το 2024, καθώς στόχος της μεγάλης αυτής εξαγοράς μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης ήταν να βγει 1η η Allianz στην Ελλάδα στις γενικές ασφαλίσεις και 5η στο σύνολο παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών με βάση τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και. Επίσης 5η στους  κλάδους ασφάλισης ζωής και υγείας, δίνοντας το κίνητρο στην εταιρεία μελλοντικά να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στην ελληνική αγορά, με έκδοση νέων προϊόντων και δημιουργία καναλιών διανομής αλλά και πελατολογίου.

Οι  πρώτοι στόχοι με την ολοκλήρωση της ενοποίησης επετεύχθησαν και σήμερα η Allianz με οδηγός τον Βασίλη Χρηστίδη πάει για την μεγάλη πρωτιά.

Οι επιτυχίες που οφείλονται στον Χρήστο Γεωργακόπουλο

Εν κατακλείδι, η επιτυχία της Allianz σήμερα στηρίζεται στην σύμπραξη δυνάμεων. Όπως ακριβώς πρεσβεύει ο ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Πίστης o οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2024 έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος σε ένα από τα συνέδρια των πωλήσεων είχε τονίζει πως: «η σύμπραξη περιέχει δύναμη, δεν θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε αν δεν κάνουμε τα ίδια πράγματα με τον ίδιο τρόπο και αν δεν συμφωνήσουμε από πριν τι θέλουμε. Τα μόνα εμπόδια που φράζουν το δρόμο προς την ανάπτυξη και ολοκλήρωση είναι η ίδια μας η αντίσταση… Οι προτεραιότητές μας, η αντίληψή μας, το συναίσθημά μας».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*