Υψηλές αποδόσεις και διακρίσεις για τα αμοιβαία κεφάλαια της Allianz ΑΕΔΑΚ

To 2023 ήταν μια χρονιά υψηλών διακρίσεων και αποδόσεων για την Allianz ΑΕΔΑΚ, αποδεικνύοντας την κεντρική της θέση στην παροχή επενδυτικών λύσεων υψηλής ποιότητας. Ειδικότερα, τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η εταιρία κατέκτησαν 4 πρώτες θέσεις και 4 δεύτερες θέσεις στις 8 κατηγορίες αμοιβαίων κεφαλαίων που συμμετείχαν, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Προσφέροντας σταθερά ευελιξία και εξειδίκευση στους επενδυτές, τα αμοιβαία κεφάλαια της Allianz ΑΕΔΑΚ διακρίθηκαν όπως παρακάτω:  

  • Τα αμοιβαία Allianz Επιθετικής Στρατηγικής Μετοχών Εσωτερικού και Allianz Μετοχών Εσωτερικού κατάκτησαν την 1η και 2η θέση στην κατηγορία “Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας“,  καταγράφοντας εξαιρετικές αποδόσεις της τάξης του 53.5% και 49.8% αντίστοιχα.
  • Δεύτερα σε αποδόσεις στις κατηγορίες τους έκλεισαν το έτος 2023 τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ European Value Fund και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Global Opportunities Μετοχικό Εξωτερικού με 17.87% και 22.23% αντίστοιχα.
  • Τα αμοιβαία Allianz Μικτό Eσωτερικού και Allianz Μικτό Εσωτερικού UL κατάκτησαν την 1η και 2η θέση στην κατηγορία “Μικτά Α/Κ” καταγράφοντας αποδόσεις της τάξης του 32.8% και 32.5%  αντίστοιχα.
  • Διακρίσεις υπήρχαν και στις κατηγορίες “Ομολογιακών Αμοιβαίων Κεφαλαίων” όπου το Allianz Ομολογιών Ευρώ Περιφέρειας με απόδοση  15.18% κατέκτησε την πρώτη θέση στα Διεθνή και το ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Domestic Income με απόδοση 5.15% στα Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης.

Κατόπιν της νομικής συνένωσης της Allianz ΑΕΔΑΚ και της Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management η ενοποιημένη οντότητα, «Allianz Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων» που προέκυψε, διαχειρίζεται πλέον το ενιαίο χαρτοφυλάκιο αξίας περίπου 1 δισ. Ευρώ, εστιάζοντας σταθερά στην ίδια φιλοσοφία του μακροπρόθεσμου επενδυτή και στην διεύρυνση των παρεχόμενων επενδυτικών λύσεων της, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο στελεχών με πολυετή εμπειρία και γνώση τόσο της εγχώριας όσο και των ξένων κεφαλαιαγορών και χρηματαγορών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*