Τι ζητά η Κομισιόν για να εγκρίνει τη συγχώνευση Aon-Willis

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η έγκριση του mega-deal της συγχώνευσης των Aon και Willis Tower Watson, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ξεπάγωσε» τη σχετική διαδικασία και γνωστοποίησε τα ανταλλάγματα που ζητά για να δώσει το πράσινο φως.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η βρετανική ιστοσελίδα Insurance Insider, η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ζητά από τους δυο ομίλους να συναινέσουν στην πώληση του αντασφαλιστικού βραχίονα Willis Re, καθώς και τις ενοποιημένες δραστηριότητές τους στον κλάδο ζωής σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία.  Κατά τις ίδιες πηγές, οι Βρυξέλλες δεν εγείρουν απαιτήσεις για πωλήσεις άλλων περιουσιακών στοιχείων (μεγάλης κλίμακας), ενώ αντίθετα με πρόσφατη φημολογία,  δεν υπάρχει κάποια ένδειξη αναφορικά με τις εταιρίες-δυνητικούς αγοραστές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε επίσημα σήμερα ότι Aon και Willis  πρότειναν θεραπεία  (remedies) στις ενστάσεις που είχε προβάλει στην προτεινόμενη συγχώνευση των δυο ομίλων, επισημοποιώντας την επανεκκίνηση της διαδικασίας έγκρισης που είχε «παγώσει» στις 9 Φεβορουαρίου, για να επιτραπεί στους ομίλους να δουλέψουν πάνω στα remedies και να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Με βάση την συνήθη διαδικασία που προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό ημερών για έρευνα τύπου ΙΙ, η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιουλίου, με την Κομισιόν να «περνά» από market test τις προτεινόμενες αποεπενδύσεις. Το σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί τόσο στους πελάτες, όσο και στους ανταγωνιστές των Aon και Willis και οι απαντήσεις τους θα ληφθούν υπόψη πριν την τελική απόφαση των Βρυξελλών για το αν θα εγκρίνει ή όχι τη συγχώνευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Willis Tower Watson έχει ήδη προσεγγίσει πιθανούς αγοραστές για τις δραστηριότητές της σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία (με συνολικό κύκλο εργασιών 750 εκατ. ευρώ ), καθώς και για την Willis Re. Η Aon αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ η Willis δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*