Διάκριση INTERAMERICAN στα SALUS 2020, για τη συνεισφορά στο ΕΣΥ

Μια ακόμη αναγνώριση των πρωτοβουλιών της για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας και της αντιμετώπισης της COVID-19, εισέπραξε η INTERAMERICAN. Η εταιρεία βραβεύθηκε στην ετήσια συνάντηση για την Υγεία «SALUS 2020 & THE KIND HEARTS», που οργανώθηκε από τον εκδοτικό οργανισμό «New Times» στις 27 Οκτωβρίου στον Λυκαβηττό, με φυσική παρουσία εκπροσώπων των τιμωμένων επιχειρήσεων και του δημοσίου τομέα Υγείας.

Η INTERAMERICAN τιμήθηκε μεταξύ αρκετών επιχειρήσεων που βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» της ενίσχυσης των υπηρεσιών του ΕΣΥ, σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε δωρεές για την κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, παρέχοντας σε είδος:

  •       Επτά κλίνες ειδικά για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τύπου Hillrom 900 Accela με ζυγό και ειδικό αερόστρωμα, προηγμένης τεχνολογίας, με ενσωματωμένες ψηφιακές δυνατότητες παρακολούθησης δεικτών της κατάστασης και συμπεριφοράς του κλινήρους ασθενούς.
  •       Πέντε συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay, με αντίστοιχα tablets -σε συνεργασία με τη Philips Hellas- που αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ.
  •         Επίσης, συμμετείχε με σημαντική οικονομική συνδρομή σε δωρεά προς το ΕΣΥ, που πραγματοποίησε  ο θεσμικός φορέας του κλάδου – η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Η INTERAMERICAN είπε το δικό της «ευχαριστώ» στο νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει το σύστημα της χώρας για την αξιέπαινη προσπάθεια και αυταπάρνησή του, ως χορηγός σχετικού εικαστικού μηνύματος-τοιχογραφίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Εξάλλου, στο ευρύτερο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών της κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, η εταιρεία: 

  •       υποστήριξε με υγειονομικό υλικό τις δομές υγείας του Δήμου Αθηναίων και το δημοτικό Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης,
  •       έχει διαθέσει σε ασφαλισμένους της την πρωτοποριακή στην Ελλάδα εφαρμογή Medi ON για τον εξ αποστάσεως έλεγχο συμπτωμάτων από κινητή συσκευή (τηλέφωνο, τάμπλετ), ενώ μεθοδεύει και την ευρύτερη διάθεση της εφαρμογής, 
  •       προσέφερε μέσω της Anytime στο Υπουργείο Παιδείας 1.500 τάμπλετ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 
  •       έχει συνεργαστεί με την ΚΕΔΕ για την παροχή βοήθειας στο σπίτι σε μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα, 
  •         έχει κινητοποιήσει τους ανθρώπους της INTERAMERICAN Βοήθειας για διανομή γευμάτων σε άστεγους κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, σε συνεργασία με την κοινωνική οργάνωση «σχεδία», 
  •       με τον ίδιο τρόπο -χρήση οχημάτων Βοήθειας- έχει αναλάβει την περισυλλογή και διανομή μασκών, που κατασκευάζονται από την Κίνηση Εθελοντών «Μοδίστρες Έκτακτης Ανάγκης», σε μονάδες υγείας και κοινωφελείς οργανισμούς (η ενέργεια συνεχίζεται),
  •       υποστήριξε την πανελλήνια καμπάνια της ΠΟΣΕΑ για τις αυξημένες φέτος ανάγκες αιμοδοσίας προσφέροντας, επιπλέον και 14.000 μάσκες για χρήση στους 61 τοπικούς Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών που είναι μέλη της Ομοσπονδίας.

Κατά την επίδοση της διάκρισης από τον επικεφαλής της «New Times», Σπύρο Κτενά στον Γιάννη Ρούντο, διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, το στέλεχος τόνισε πως η αποστολή της εταιρείας είναι, πρωτίστως, «ζήτημα καρδιάς, που τη φέρνει κοντά στον άνθρωπο, την οικογένεια και την κοινωνία πέρα από την ασφάλιση» και πολύ περισσότερο στις δυσκολίες, όπως τώρα. «Πράττουμε, συνεπώς, το αυτονόητο. Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι ιδιαίτερα θετικό από αυτή τη δοκιμασία, είναι ότι κατά τη συγκυρία αυτή διαπλάθεται και αναδεικνύεται, όχι μόνο από τις εταιρείες  που εκπροσωπούνται στα βραβεία αλλά και από πολύ περισσότερες ακόμη, ένα επιχειρηματικό ήθος βασισμένο στην ανθρωποκεντρικότητα και την αλληλεγγύη» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας αυτό το μεγάλο κέρδος για την ενδυνάμωση του δεσμού της επιχειρηματικής κοινότητας με την κοινωνία. Η INTERAMERICAN,  ως μια από τις ηγετικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα που μπορούν να λειτουργήσουν υποδειγματικά για τη Βιωσιμότητα και κατά τη διαχείριση της κρίσης (The Most Sustainable Company), κάνει την ευθύνη έργο στην παρούσα συγκυρία, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που έχει χαράξει και της πρωτοπορίας που τη χαρακτηρίζει στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης.

Στη συνάντηση, κατά την οποία τιμήθηκαν η κυρία Αναστασία Κοτανίδου, επικεφαλής της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας για τον αγώνα που δίνουν ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ και ο Γεώργιος Τσόλας, πρόεδρος της ΠΑΣΟΝΟΠ (νοσηλευτές), δόθηκε στη δημοσιότητα και η ετήσια έρευνα της «New Times» για την πορεία όλων των κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας του τομέα Υγείας (φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, καλλυντικά, ιατρικά και επιστημονικά μηχανήματα, νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές). Η έρευνα αυτή συμπεριλαμβάνεται στον ετήσιο επιχειρηματικό οδηγό «SALUS 2020 & THE KIND HEARTS».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*