Ποιος είναι ο νέος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής

της Ελενας Ερμείδου

Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά το κανονιστικό πλαίσιο. Eίναι ένας άνθρωπος που εντάσσει το πλαίσιο στις απαιτήσεις της δουλειάς, είναι ένας άνθρωπος που επικοινωνεί  σωστά, έντιμα και με ειλικρίνεια.

Eίναι ένας άνθρωπος που παίρνει σοβαρά το ρόλο του συμβούλου, είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται να αναπτυχθεί, ένας άνθρωπος που δεν μένει στάσιμος, αλλά κινείται και προσαρμόζεται όπως το νερό στην κοίτη των γεγονότων.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;

… είναι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.  Τα παραπάνω είναι όλα τα κύρια χαρακτηριστικά που ενσωματώνει το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Οι άνθρωποι  που μεταδίδουν εμπιστοσύνη είναι εκείνοι μόνο που ξέρουν για το τι μιλούν. Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι εκείνος ο άνθρωπο που οι πελάτες του θα εμπιστευτούν την ζωή τους, την υγεία, τους, την περιουσία τους.  Είναι αυτός που θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας , να καταλαβαίνει τις ανάγκες των πελατών του και να μπορεί να διαβάζει πίσω από τις λέξεις , ώστε να μεταφέρει εμπιστοσύνη.

Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είπε ο Δημήτρης Γαβαλάκης , αν δεν ήταν τόσο σοβαρό, και αν η συμβουλή του δεν ήταν καθοριστική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα ασχολείτο 20 χρόνια για να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας για να το ενισχύσει.

Και, ναι μεν θέματα όπως η διαδικασία αδειοδότησης, επαναπιστοποίησης με το συμβόλαιο αστικής ευθύνης και άλλα τυπικά στοιχεία όπως το ποινικό μητρώο μπορεί να δυσκολεύουν την καθημερινότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, αναβαθμίζουν, ωστόσο το επάγγελμα και προστατεύουν τον καταναλωτή.

Συρρίκνωση μεγάλη δεν θα υπάρξει εξ’ αιτίας του νέου κανονιστικού πλαισίου, αλλάζει, όμως ριζικά το προφίλ του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Το νέο προφίλ του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που περιέγραψε η στήλη. Το νέο κανονιστικό πλαίσιο ενισχύει την ανάγκη της συμβουλής, χαρακτηριστικό απαραίτητο για την ανάπτυξη του  κλάδου.

Ο δρόμος μπορεί να οδηγήσει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή σε πολλά μέρη, αλλά για να τα μάθει χρειάζεται να ‘κυλήσει’ σαν το νερό που που προσαρμόζεται στην κοίτη των γεγονότων.

Το ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή καλούνται να στηρίξουν και οι ασφαλιστικές οι οποίες γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη περνά από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*