back to top
13.5 C
Athens
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026

Γιάννης Στουρνάρας, ΤτΕ: Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επόμενης μέρας (video)

Σε μήνυμά του, στο πλαίσιο του 13ου Insurance Conference, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ευχαρίστησε αρχικά για την ευκαιρία συμμετοχής σε αυτό το άκρως επίκαιρο συνέδριο, όπως χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι η πανδημία προκάλεσε πλήγματα στις οικονομίες του πλανήτη, χωρίς καμία εξαίρεση.

Κατά τον ίδιο, η χώρα μας ανταπεξήλθε στα νέα δεδομένα, πιο γρήγορα από άλλες, όπως και η ασφαλιστική αγορά.

- Advertisement -

“Διαδραματίσαμε ενεργό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, και των ασφαλισμένων. Δεδομένου ότι αναδείχτηκε η ανάγκη ευρωπαϊκής απάντησης στις κοινές προκλήσεις, η ΤτΕ έδωσε έμφαση στην EIOPA. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε στις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της EIOPA, ώστε να ναι πάντα έτοιμη. Πρώτο μέλημα ήταν να δοθεί στις ασφαλιστικές εταιρείες το περιθώριο να ανταποκριθούν και να προσαρμοστούν στο lockdown και την εξ’ αποστάσεως εργασία, δίνοντας δίμηνη παράταση υποβολής των στοιχείων τους, ώστε να προβούν σε αξιολόγηση της φερεγγυότητας, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων” Τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Συνεχίζοντας ανέφερε: Παρακινήσαμε τους διαμεσολαβητές να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους, με νέα ψηφιακά μέσα, εκδώσαμε συστάσεις για επανεξέταση της πολιτικής των εταιρειών για μερίσματα και αμοιβές στα στελέχη, ενώ σε πανευρωπαικό επιπεδο η EIOPA ανέπτυξε ένα πλαίσιο αξιολόγησης της κατάστασης που συμμετέχει και η ελληνική ασφαλιστική αγορά. Μέσω εισαγωγής υποχρέωσης ποιοτικών αξιολογήσεων και διμερούς επικονωνίας με στελέχη, η ΤτΕ αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση.

- Advertisement -

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι οι ασφαλιστικός κλάδος ανταπεξήλθε ικανοποιητικά, καθώς με τη χρήση τεχνολογιών εξασφάλισε γρήγορα την αδειάλλειπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων,  ωστόσο θα πρέπει να αναπτύξει νέες δικλείδες ασφαλείας καθώς η κατάσταση που διαμορφώθηκε ήδη θα συνεχιστεί.

Η πανδημία ανέδειξε το έλλειμμα ιδιωτικής ασφάλισης Ελλήνων καταναλωτών, κάτι που εν μέρει οφείλεται σε δικές τους αντιλήψεις, αλλά και λόγω της αδυναμίας του κράτους για αναγνώριση της ιδιωτικής ασφάλισης ως συμπληρωματικός μηχανισμός.

“Οι ασφαλιστικές θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο ρόλο και με το κράτος ως τελικό αντασφαλιστή. Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επόμενης μέρας” τόνισε.

δείτε επίσης:

Ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο IΝC20: Η ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης είναι επιβεβλημένη

13ο Insurance Conference: Ξεκίνησε το μεγάλο συνέδριο της ασφαλιστικής αγοράς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Με ευρεία συμμετοχή αλλά και προβληματισμό η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΑΕΕ

Οι μεγάλες διεθνείς προκλήσεις και το ελληνικό κενό προστασίας ειδικότερα αναδείχθηκαν ως φλέγοντα ζητήματα από τον Αλ. Σαρρηγεωργίου

Ρούσσης στο TV100: «Οι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να βρούμε το σθένος να τις εφαρμόσουμε»

Ο Γ.Γ. της ΕΑΔΕ τόνισε ότι η αγορά χρειάζεται διαφάνεια και σταθερές αξίες προκειμένου να αποτελέσει αξιόπιστο πυλώνα για την κοινωνία

Μια γροθιά οι διαμεσολαβητές για τις μειώσεις προμηθειών στα συμβόλαια Υγείας

Για πρακτικές που «δημιουργούν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και θεσμικής ισορροπίας, σε βάρος χιλιάδων επαγγελματιών» έκανε λόγο ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ρωγμή στο παρμπρίζ: Τα do’s & don’ts που κάνουν τη διαφορά στην ασφάλεια

Η Carglass επισημαίνει ότι η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη αντίδραση εξασφαλίζουν όχι μόνο οικονομία, αλλά κυρίως ασφάλεια στον δρόμο

Διεθνής επέκταση και νέα στρατηγική για την ERGO International υπό την ηγεσία του Έλληνα COO Θεόδωρου Κοκκάλα

O Θ. Κοκκάλας φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 ηγέτες σε δύο παγκόσμια Town Halls – Οι βασικοί άξονες της νέας στρατηγικής του ομίλου

Εθνική Ασφαλιστική: Ειδική γραμμή στήριξης για τους ασφαλισμένους

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση ανταπόκριση και η αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές

Η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επενδύσει σε εξαγορές και συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις μεταμοσχεύσεις: Ιστορική αύξηση και νέο τοπίο στη δωρεά οργάνων

Η μεταμόσχευση στη χώρα μας δεν είναι πια σπάνια δυνατότητα, αλλά ρεαλιστική προοπτική για περισσότερους ασθενείς

Κρατική αρωγή και ασφάλιση: Το νέο ψηφιακό φίλτρο μετά τις φυσικές καταστροφές

Το ν/σ «Ενεργή Μάχη» προβλέπει εργαλείο διασταύρωσης δεδομένων πριν από τη χορήγηση κρατικής αρωγής

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...

ΕΕΑ: Ψηφοφορία για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις ενάντια στη μείωση των προμηθειών τους