Έπιασε η αγορά τον τζόκερ αλλά έχασε την παρτίδα

Ναι έτσι είναι όταν αφήνεις τον τζόκερ να φύγει μέσα από τα χέρια.  Χάνεις μία ευκαιρία που μάλλον δεν μπορείς να την ξαναβρείς. Στην αρχή νομίζεις ότι θα τον ξαναβρείς και πιο εύκολο, μετά όσο περνά ο καιρός Το καταλαβαίνεις πολύ αργά, τόσο που μετά σου παίρνουν την παρτίδα από τα χέρια. Ετσι είναι.

Και μην μου πείτε ότι η αγορά δεν έχει χάσει παρτίδες μέσα από τα χέρια της πιστεύοντας ότι θα βρει κάτι καλύτερο, μεγαλύτερης αξίας. Και τώρα τι θα κάνει η αγορά άλλο από το όλοι να σχολιάζουν για όλους;

Ψάχνει για συμμαχίες, κεφάλαια, συναλλαγές. Στα τόσα χρόνια έγιναν δύο και μόνο μεγάλα deal στην ασφαλιστική αγορά, αυτό της ERGO με την ΑΤΕ Ασφαλιστική και της Eurolife ERB με την Fairfax.

Από εδώ και πέρα η σιωπή και φήμες.  Πάνε όλες οι εταιρείες στο αυτοκίνητο καλά όσο λένε; Από κάποιες ποτέ δεν έχουμε δει τίποτα, δεν έχουμε δει την παραγωγή τους, τους κινδύνους, τις τεχνικές προβλέψεις, τα αποθέματα τους. Πάνε όλες οι ασφαλιστικές καλά στην υγεία και την ζωή;

Σήμερα άνθρωποι της αγοράς που παρακολουθούν την στήλη του Ανασφάλιστου μας είπαν ότι δύο τρεις ασφαλιστικές ψάχνουν για deal, ακόμα ότι μία εταιρεία έκανε ένεση ρευστότητα αυξάνοντας τα κεφάλαια της  και μία άλλη θα προσπαθήσει να ανοίξει την παρτίδα στο παιχνίδι μετά από μήνες.

Κυκλοφορεί επίσης στην αγορά μία πολύ καλή νύφη, περιζήτητη για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν πλησιάζεται όμως τόσο εύκολα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*