S&P: Δεν σείονται τα θεμέλια των ασφαλιστών από τον ιό

Της Ελενας Ερμείδου

Δεν θα υπάρξουν ‘κρούσματα’ στην κερδοφορία των (αντ)ασφαλιστικών ούτε κάποιο ταρακούνημα  στα κεφάλαια στα αποθεματικά κεφάλαια των (αντ)ασφαλιστικών που εδρεύουν στην Ευρώπη,την Μέση Ανατολή και την Αφρική  και τις ΗΠΑ από τον κοροναίο ιο, αναφέρει σε μελέτη η S&P.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δυνητικά η έκθεση των ασφαλιστικών στον ιό θα προέκυπτε από τον κίνδυνο της πανδημίας για τις επιχειρηματικές δραστηριότητας που σχετίζονται με κινδύνους θνησιμότητας, ωστόσο τα κεφαλαιακά τους αποθέματα επαρκούν έναντι των κινδύνων.

Οι (αντ)ασφαλιστές επίσης του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων θα μπορούσαν να είναι ευάλωτοι στον COVID-19 σε γραμμές παραγωγής όπως τα αεροσκάφη, η ταξιδιωτική ασφάλιση, η ασφάλιση πιστώσεων, ασφάλιση εκδηλώσεων.  Θα μπορούσαν να δουν αξιώσεις για αποζημιώσεις για ενδεχόμενη διακοπή επιχειρηματικών λειτουργιών λόγω Κίνας, υπογραμμίζει η S&P.

Οι περισσότερες πολιτικές πολιτικής αεροπορίας καλύπτουν μόνο τις απώλειες από φυσικά γεγονότα, αλλά η S & P αναμένει ότι οι ασφαλιστές θα μπορούσαν να δουν αξιώσεις για ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας λόγω της σημασίας της Κίνας για την παγκόσμια οικονομία.

Όσον αφορά στην ασφάλιση ζωής, οι αναδυόμενες οικονομίας στην Ασία αποτέλεσαν επίσης σημαντική κινητήρια δύναμη για πολλούς (αντ)ασφαλιστές τα τελευταία χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τομέα.

Ο οίκος αξιολόγησης AM Best πρόσφατα δήλωσε ότι οι αντασφαλιστές είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζουν υψηλότατο κίνδυνο από τον ιό λόγω της έκθεσης σε συμβόλαια θνησιμότητας και νοσηρότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*