Willis: Στα 4,36 δισ. οι χρηματοδοτήσεις σε insurtech

της Ελενας Ερμείδου

Στα 4,36 δισεκατομμύρια δολάρια έφτασαν οι συνολικές χρηματοδοτήσεις των insurtech στα τρίτα πρώτα τρίμηνα του 2019, σημειώνοντας άνοδο 5% συγκριτικά με το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Willis Towers Watson.

Τα βιβλία της μεσιτικής καταγράφουν 239 συνολικές συναλλαγές μέσα στο χρόνο, 83 εκ των οποίων ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια του 3ου τριμήνου. Η αξία των επενδύσεων σε insurtech το 3ο τρίμηνο διαμορφώθηκε στα υψηλά του 1,50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το 3ο συνεχές τρίμηνο ανόδου της αξία των επενδύσεων στο κλάδο των insurtech. O αριθμός των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 20%

Σύμφωνα με την Willis Re, η συνεχιζόμενη άνοδος των επενδυτικών κονδυλίων σε insurtech σηματοδοτεί για άλλη μία φορά το τεράστιο ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία για το κλάδο. Ωστόσο αφήνει και κάποιες αιωρούνται κάποιες ανησυχίες λέγοντας ότι ο κλάδο δεν θα πρέπει απογοητευτεί από τις επενδύσεις αυτές.

Τα Insurtech αναφέρει η Willis RE, είναι κάτι παραπάνω από υιοθέτηση κουλτούρας, πρόκειται για μία επιλογή προς την σωστή τεχνολογία, όταν όλοι μιλούν για την ανάγκη υιοθέτησης μίας τέτοιας τεχνολογίας.

Μέσα από τις καινοτομίες που προάγουν τα insurtech, o κλάδος των (αντ)ασφαλειών μπορεί να δώσει πολλαπλές λύσεις και όχι λύσεις ενός μεγέθους μόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*